Sprogimas

Mokinių profesinis veiklinimas policijos komisariate

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato prevencijos poskyrio pareigūnai balandžio 10-ąją sulaukė moksleivių antplūdžio – į Mažeikių rajono policijos komisariatą pagal ugdymo įstaigose vykstantį projektą „Šok į tėvų klumpes“, skirtą profesiniam veiklinimui, lydimi geros nuotaikos sugužėjo svečiai iš Mažeikių miesto mokyklų. Policijos komisariate apsilankė Kalnėnų pagrindinės mokyklos 8-okai, Senamiesčio pagrindinės mokyklos šeštų klasių mokiniai  bei Sodų vidurinės mokyklos 7-okai ir 9-okai.  Mokiniai,  susipažinę  su realia darbine aplinka, žmonėmis, daugiau ar mažiau įsigilinę į atskiros profesijos privalumus, sunkumus ir perspektyvas, gryninasi savo profesinius ketinimus, motyvuotai planuoja būsimą karjerą.

Pastaruoju metu pastebimas visuomenės dėmesys policijos pareigūno profesijai, tad Prevencijos poskyrio specialistės Audronė Jurdonaitė-Ostrauskienė, Renata Vasiliauskytė, tyrėjas Artūras Antanavičius bei  Patrulių būrio kinologų grandies specialistas Tomas Taurinskis sutiko atvykusius svečius, dalijosi darbo patirtimi. Dauguma moksleivių buvo girdėję apie policijos pareigūnų pagalbininkus – vokiečių aviganį Attilą ir Belgų Malinua veislės šunį Torą, tad su džiaugsmu stebėjo kinologų pasirodymus, uždavinėjo rūpimus klausimus ir ne tik apie šunų dresūrą. Ypatingo mokinių dėmesio sulaukė Senamiesčio pagrindinės mokyklos kūno kultūros mokytojas Gvidas Rozga, kuris apsivilkęs šuns dresavimui skirtą aprangą turėjo galimybę pajusti, ką reiškią būti sulaikytam tarnybinio šuns. Viktorija Taurinskytė kartu su Attilu pademonstravo, kaip šuo moka ieškoti mokomųjų narkotinių medžiagų, tad turėjo puikią galimybę išmėginti tėvelio T. Taurinsko darbo specifiką. Džiugu, kad atvykę pedagogai ir moksleiviai aktyviai įsitraukia į prevencinę veiklą kartu su pareigūnais ir noriai jiems talkina.

Specialistės Audronė ir Renata moksleiviams ne tik aprodė policijos komisariatą, bet ir supažindino su policijos komisariato struktūra, policijos pareigūno profesija, darbo specifika, specialiomis pareigūnų ekipuotės priemonėmis, pademonstravo kriminalistinį lagaminėlį, kuris naudojamas įvykio vietos apžiūrai, bei supažindino su kaimkuriais įstatymais, parbrėždamos, kad jų nežinojimas nuo atsakomybės neatleidžia. Taip pat moksleiviai buvo supažindinti su mokymosi galimybėmis Lietuvos policijos mokykloje bei studijomis Vilniaus Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo fakultete. Taip policijos pareigūnai prisideda prie mokinių profesinio veiklinimo, kad šie galėtų išsamiau pažinti įvairias užimtumo sritis, profesijų ypatumus ir karjeros galimybes realioje veikloje.

Prevencijos poskyrio pareigūnai mielai laukia moksleivių policijos komisariatuose, kadangi susitikdami su savo profesiją puikiai įvaldžiusiais žmonėmis  jų darbovietėse, vaikai  susipažįsta išsamiau su profesija ir turi galimybę  motyvuotai planuoti būsimą profesiją ir karjerą.

Mažeikių policijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode