Sprogimas

Seimas apsispręs, ar įteisinti draudimą skatinti lošimus

losimusSeimas ketvirtadienį apsispręs, ar uždrausti skatinti lošimus, įskaitant ir nuotolinius. Lošimų organizatoriai įspėja, kad toks ribojimas šiame versle sukurs šešėlį. 

Jeigu Seimas per galutinį balsavimą pataisas priims, lošimų organizatoriai negalės rengti jokių bandomųjų lošimų, žetonų dalinimo ar kitokių akcijų, siūlyti dovanų arba nuolaidų, inicijuoti kitų skatinamųjų akcijų.   

Lošimų priežiūros tarnybos vadovas Virginijus Daukšys anksčiau yra sakęs, kad koronaviruso krizė dar labiau paaštrino situaciją lošimų rinkoje. Pasak jo, tarnyba iš žmonių gauna daug skundų, kad lošimų organizatoriai nevykdo įsipareigojimų ir pažadų, kuriuos dalina kviesdami žmones lošti.   

Lietuvos lošimų verslo asociacijos atstovas Mantas Zakarka anksčiau įspėjo, kad draudimas užkirs kelią naujų rinkos žaidėjų atėjimui ir paskatins šešėlį. 

Gyventojai, norintys apriboti savo galimybę lošti, nuo 2017 metų gegužės gali pateikti prašymą jų neįleisti į lošimų namus. Per beveik ketverius metus tokius prašymus pateikė 18934 žmonės. Vien 2020 metais sulaukta 5816 prašymų, 2019 metais – 5079.    

eimin.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode