Parama dėkojame




Sprogimas

Dalyvavo dienos stovykloje Vilniuje

 

Gajutė ABELKIENĖ

Atsiliepdama į „Padovanok vaikui vasarą“ kvietimą, Izraelio ambasada jau antrus metus į dienos stovyklą Vilniuje pakvietė 150 vaikų iš organizacijos„Gelbėkit vaikus“globojamų vaikų dienos centrų. Tarp jų buvo ir Mažeikių bei Mažeikių rajono Ukrinų dienos centrų vaikai.

Žiūrėjo filmą

 

      Pasak VO „Gelbėkit vaikus“ Mažeikių struktūrinio padalinio pirmininkės Irenos Daubarienės, daliai vaikų tokia išvyka į Lietuvos sostinę – pirmoji, tad džiaugsmas buvo begalinis.

      „Pirmiausia kartu su Izraelio ambasadoriumi ir dienos centrų iš dar septynių savivaldybių lankytojais buvome kino teatre „Forum Cinemas“, kur vaikai pasijautė esą tikri žiūrovai. Seanso metu jie žiūrėjo filmą „Didžioji balerina“ ir skanavo spragėsius, o paskui apie svajonės įgyvendinimą ir tikslo siekimą diskutavo su ambasadoriumi, – pasakojo I. Daubarienė. – Vėliau vaišinosi picomis ir dar gavo lauktuvių parvežti į namus.“

 

Lankėsi Prezidentūroje

 

      Po filmo peržiūros vaikai dalyvavo ekskursijoje Prezidentūroje esančiame Valstybės pažinimo centre. Pasak Mažeikių struktūrinio padalinio vadovės, juos pasitiko Prezidentės padėjėjai, kurie viską parodė, paaiškino.

      I. Daubarienei pritarė ir vaikus į ekskursijas dažnai lydinti savanorė Zita Borusevičienė. Jos teigimu, tai buvo puiki pažintinė ekskursija, kurios metu vaikai pamatė Prezidentūrai padovanotas dovanas, šalių kodus ir dar daug kitų įdomių dalykų. Savo dovanas padovanojo ir kiekvienas dienos centras.

      Pasak pirmininkės, stovyklos dalyviai dar turėjo pramogauti prie Baltojo tilto, tačiau sutrukdė oras, tai visos pramogos ir ledai buvo Prezidentūroje.

      I. Daubarienė ir Z. Borusevičienė sakė, jog į Vilnių keliavę 22 mažeikiškiai vaikai džiaugėsi pilna įspūdžių diena, tuo labiau, kad juos išlydėjo ir vėl susitikti žadėjo Izraelio ambasadorius. 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode