Sprogimas

Konferencijoje – profesionalumo ir paprastumo dermė

 

Lapkričio 22 d. Šiaulių DRMC Mažeikių padalinyje vyko praktinė konferencija „Mokinių kūrybiškumo ugdymas ir patirtys grožio srities profesijų kryptyje“, į kurią atvyko gausus svečių būrys – lektoriai, verslo atstovai, švietimo institucijų vadovai. Šis renginys skirtas Europos profesinių gebėjimų savaitei „Atrask savo talentą“ paminėti.

„Epale“ iniciatyva

Tokio pobūdžio renginys Mažeikių padalinyje organizuotas pirmą kartą, prisijungiant prie „Epale“ iniciatyvos lapkričio mėnesį skirti suaugusiųjų profesiniam švietimui ir rengimui. „Epale“ yra Europos Komisijos švietimo, jaunimo, sporto ir kultūros generalinio direktorato iniciatyva, kurios  paskirtis – dalytis turiniu, susijusiu su suaugusiųjų mokymusi, įskaitant naujienas, tinklaraščių pranešimus, išteklius ir renginius. Apie tai buvo kalbėta tiek teorinėje, tiek praktinėje konferencijos dalyje.

Darbas teminėse grupėse

Konferencija, prasidėjusi teorine dalimi, kurioje žiniomis dalijosi savo srities specialistai, persikėlė į darbą teminėse grupėse. Moderatorė Birutė Lekavičiūtė, kalbėdama apie geram floristui reikalingas savybes, užsiminė apie dabar vyraujančias tendencijas floristikoje bei kaip atskirti kokybiškas gėles, kaip panaudoti vietinę augmeniją kompozicijose ir kt. Mrs. R kūrybos namų vadovė Raimonda Sakalauskė ne tik pasidalijo savo sėkmės formule, bet pažėrė patarimų, susijusių su modeliavimu, stiliumi, atsižvelgiant į kūno formas. Bene darbingiausia atmosfera vyravo šukuosenų ir įvaizdžio kūrimo grupėje, kuriai vadovavo Grožio mokyklos vadovė  Irina Tutoraitienė. Dizainerė Ingrida Bušeckienė akcentavo, kad siuvėjas turi būti ir stilistas, ir kūrybiškas, nebijantis išeiti iš komforto zonos specialistas.

Moters metamorfozės

Į teorinėje dalyje iškeltą klausimą – kas yra kūrybiškumas – atsakymas pateiktas baigiamojoje renginio dalyje. Susivieniję siuvėjai, visažistai, kirpėjai ir kiti mokiniai pristatė rūbų kolekciją „Moters metamorfozės“.

Konferencija tiek mokiniams, tiek mokytojams, tiek kitiems dalyviams sukėlė įvairias refleksijas, kuriomis ir pasidalino besibaigiant renginiui. Vieni dėkojo už unikalią galimybę susipažinti su patyrusiomis savo darbo žinovėmis, kiti džiaugėsi galimybe susipažinti bei užmegzti ryšius su naujais žmonėmis, mokytis iš jų sėkmės istorijų. Visus žavėjo, kad teorinė, praktinė medžiaga buvo pristatyta profesionaliai, kūrybiškai, bet kartu paprastai. „Renginio metu buvo jaučiama pozityvi energija, teigiamos emocijos. Tai gera pradžia ir, tikiuosi, dar ne pabaiga, pristatant profesijas“, – džiaugėsi VšĮ Šiaulių DRMC laikinai einanti direktorės pareigas Genė Podolskienė.

Gražina VERŠINSKIENĖ

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode