Parama dėkojame




Sprogimas

Slaptosios Agathos Christie užrašų knygelės

John Curran

 

Vertėjai Albinas Šorys ir Margarita Vilpišauskaitė. – Vilnius: Briedis [2017] – 512 p., iliustr.

Leidykla „Briedis“ pristato „Detektyvų serijos“ naujieną – Agathos Christie biografijos ir kūrybos tyrinėtojo Johno Currano knygą „Slaptosios Agathos Christie užrašų knygelės“. Joje –  penkiasdešimt žymiosios rašytojos detektyvinių siužetų kūrimo metų.

Agatha Christie (1890–1976) – garsiausia detektyvų rašytoja pasaulyje. 2004 m. J. Curranas, lankydamasis Agathos Christie namuose, rado septyniasdešimt tris paslaptingas užrašų knygeles, prikeverzotas beveik neįskaitomai. Paaiškėjo, kad tai autentiškos ir iki šiol niekam nematytos rašytojos užrašinės, kuriose – A. Christie pastabos, įvairūs sąrašai ir planai daugybei būsimų kūrinių.

Šis neįkainojamas radinys atskleidė didžiausią Agathos Christie paslaptį – kaip iš jos pieštuku primargintų užrašų gimė visame pasaulyje pripažinimo sulaukę detektyvai. Skirtingi siužetai, alternatyvios pabaigos, išbrauktos ir kelis kartus pakeistos scenos – tai sudomins visus, perskaičiusius bent vieną Agathos Christie knygą ar mačiusius kurį nors pagal jos kūrinį pastatytą filmą. Šioje knygoje J. Curranas nagrinėja daugybę ištraukų iš užrašų knygelių, taip pat pateikia du jose rastus ir kitur nepublikuotus Erkiulio Puaro apsakymus.

Johnas Curranas yra ilgametis Agathos Christie biografijos ir kūrybos tyrinėtojas, daugybę metų dirbęs oficialios rašytojos interneto svetainės redaktoriumi. Jis bendradarbiavo su A. Christie anūku Mathew Prichardu steigiant Agathos Christie kūrinių archyvą.  

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode