Parama dėkojame




Skirta parama Mažeikių rajono smulkiojo ir vidutinio verslo atstovams

 

Mažeikių rajono savivaldybė informuoja, kad jau pasirašytos finansinės paramos sutartys su Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Smulkiojo ir vidutinio verslo rėmimo fondo (toliau – SVV rėmimo fondo) subjektais paskelbus SVV fondo skirtos finansinės paramos rezultatus. SVV rėmimo fondo parama skirta juridiniams ir fiziniams asmenims, užsiimantiems komercine veikla. Iš 44 SVV rėmimo fondo nuostatus atitinkančių pateiktų paraiškų visos buvo patenkintos.

2017 m. rugsėjo mėn. buvo patikslintos SVV subjektams skiriamos fondo lėšos, kurios padidėjo ir siekė 65 700 Eur, todėl parama buvo skirta didesnei daliai SVV subjektų.

Daugiausia SVV subjektų paraiškų gauta su prašymais dėl finansinės paramos dalinai dengti išlaidas įsigyjant darbo priemones ir įrangą (skirta 34 639,56 Eur): fotoįrangai, konvekcinei krosniai, ratų balansavimo (montavimo)  įrangai, suvirinimo pusautomačiui, prekiniams baldams, kabelių klojimo mašinai, dažymo-džiovinimo kameros šildymo ir vėdinimo įrenginiui, siuvimo mašinai, overlokui, nešiojamiems kompiuteriams, operatyvinei atminčiai, kompiuterinei įrangai, transporto priemonėms, automatinėms padangų montavimo staklėms, suvirinimo aparatui, priekabai, kultivatoriui, gyvatvorių žirklėms, aeratoriui, skarifikatoriui,  sraigtiniam kompresoriui, statybinei įrangai, vejapjovei, karpymo žirklėms, stūmokliniam oro kompresoriui ir kt. įsigyti.

17 SVV subjektų už 85,5 įsteigtų naujų darbo vietų skirta 25 650,00 Eur, t. y. 40 proc. SVV fondo lėšų.

Kredito palūkanoms padengti skirta 5 proc., arba 3 012,38 Eur (3 SVV subjektams). Taip pat 3 SVV subjektams skirtos subsidijos verslo pradžiai (po 300 Eur) – vienam bedarbiui, įsteigusiam darbo vietą sau, ir dviem – įkūrus įmonę; skirta finansinė parama (919 Eur) nekilnojamojo turto mokesčio išlaidoms dalinai padengti; dokumentų tvarkymo išlaidoms dalinai dengti skirta 300 Eur.

Kitoms paramos formoms skirta 10 proc., arba 2 309,00 Eur visų SVV fondo lėšų.

Parama smulkiojo ir vidutinio verslo atstovams skirta atsižvelgiant į prioritetinių verslo rūšių sąrašą: turizmo infrastruktūros vystymo paslaugos; verslas, susijęs su ekologijos problemų sprendimu bei aplinkos tvarkymu; baldų, namų apyvokos daiktų bei kitų reikmenų gamyba; paslaugų teikimas gyventojams.

Komisija paramą skyrė, prioritetą teikdama šiems SVV subjektams: steigiantiems naujas darbo vietas, atsižvelgiant į jų skaičių; bedarbiams, registruotiems Lietuvos darbo biržoje; reemigrantams, pradedantiems savo veiklą arba per paskutinius 3 metus įsteigusiems įmonę; labai mažoms įmonėms, mažoms įmonėms ir verslininkams, atitinkantiems Smulkiojo ir vidutinio verslo plėtros įstatymo 3 straipsnio 2 arba 3 dalyje nustatytas sąlygas; kuriantiems verslą kaimo teritorijoje; žmonėms su negalia; jaunimui iki 29 m.; jaunoms šeimoms, kai vienas iš sutuoktinių yra ne vyresnis kaip 35 metų; šeimoms, auginančioms tris ir daugiau vaikų (įvaikių); šeiminiam verslui; besikuriantiems ar vykdantiems verslą Mažeikių rajono savivaldybės zonoje, kurioje dėl Savivaldybės įgyvendinamo projekto veiksmų sukėlė ar kelia papildomus, nevienkartinius, laikinus nepatogumus ir (ar) nuostolius SVV subjektams bei jų klientams ilgiau nei 0,5 metų.

Užsakymo nr. 17-701

MS-1305

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode