Sprogimas

Įžiebta eglė

 

     Gruodžio 8-osios vakarą į Šv. Pranciškaus Asyžiečio aikštę gausiai rinkosi dideli ir maži. Čia vyko eglutės įžiebimo šventė.

     Spalvingo renginio vedėjui – Kalėdų Seneliui – talkino būrelis draugų:  įspūdingu apdaru pasidabinusi Snieguolė, elektros lempučių girliandomis tviskanti žaliaskarė Eglutė, gauruotoji Meška ir Karlsonas. Dalyvavo šokių studijos „ Spindulys“ šokėjai. Artėjančių švenčių proga renginio vedėjai linkėjo visiems susirinkusiems atleidimo ir supratimo vienas kitam, užuojautos ir meilės savo draugams ir artimiesiems.

     Į susirinkusiuosius taip pat kreipėsi Mažeikių rajono savivaldybės meras Antanas Tenys. Jis padėkojo mažeikiškiams, prisidėjusiems prie savo miesto puošimo ir gražinimo. Taip pat dėkojo ir miškų urėdijai, kurios atstovai surado ir atgabeno čia pačią gražiausią eglutę. A. Tenys palinkėjo visiems ramių, šiltų ir jaukių Kalėdų bei gerų ateinančių metų.

     Po mero kalbos Kalėdų Seneliui mostelėjus savo stebuklinga lazda, nušvito gražuolė Kalėdų eglutė, o susirinkusieji galėjo pasiklausyti Renatos ir Deivio koncerto, kuriame, be daugelio linksmų kūrinių, skambėjo ir adventinio laikotarpio dvasią atitinkančios dainos.

     Renginio pabaigoje vedėjai pakvietė pažiūrėti, kaip švenčia Mažeikiai: į naktinį dangų pasipylė vienas už kitą įspūdingesni fejerverkai.

Valerija KVEDARAITĖ

Jono Strazdausko nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode