Sprogimas

„Jis pats nebuvo šviesa, bet turėjo liudyti apie šviesą“ (Jn 1, 8)

Trečiasis Advento sekmadienis vadinamas džiaugsmo sekmadieniu, nes Mišios prasideda maldos žodžiais: „Gaudete in Domino semper“ – „Visada džiaukitės Viešpačiu“. Šį sekmadienį Advento vainike uždegama rožinė žvakė, kunigas velkasi rožinės spalvos arnotą.  Šitokiu būdu išreiškiamas didelis džiaugsmas,  artėjant Kūdikėlio Jėzaus užgimimo šventei. Šio sekmadienio Šv. Rašto skaitiniai primena apie Jėzaus Kristaus buvusį, esamą ir laukiamą atėjimą, kaip pagrindinę tikinčio žmogaus priežastį džiaugtis ir nepaliaujamai būti Viešpaties artumoje.

Kai viena jauna pora ieškodama namo įsigijimui kreipėsi į nekilnojamojo turto agentą, išgirdo tokį atsakymą į savo klausimą: „Aš galiu jums padėti surasti namą, bet ne namus.“ Tai reiškia, kad namus turime sukurti kiekvienas ten, kur gyvename patys, ir įsigytas pastatas tampa namais tik tada, kai į juos įsileidžiame Kristų. Mes dažnai grįžtame per Kalėdas į savo gimtus namus, kad pabūtume dar kartą arčiau savo tėvų ir visos šeimos, bet tikras sugrįžimas į namus įvyksta tik tada, kai dar kartą ir vėl naujai sugrįžtame pas Dievą, prabėgusių metų naštas ir rūpesčius tartum savo „dovanas“  (kaip trys karaliai) nukeldami prie Kūdikėlio Jėzaus prakartėlės. Kalėdos – tai metas iš naujo pasitikrinti save:  koks mano tikėjimas, kur mano namai ir kas jų didžiausias svečias bei šeimininkas?

III Advento sekmadienio Evangelijos pasakojimas apie Jono Krikštytojo liudijimą primena mums:  jeigu mūsų pačių gyvenimas ne visada pilnas šviesos, mūsų pareiga – liudyti šviesą ir tokiu būdu gyventi Dievo artumoje ir pilnatvėje.

Kun. Egidijus ARNAŠIUS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode