Sprogimas

Aistros tebeverda...

 

Pastaruoju metu redakcija gauna ypač daug skundų dėl daugiabučių administruojamų įmonių  veiklos: gal todėl, kad gruodį, pasibaigus įstatymo numatytam penkerių metų laikotarpiui, Savivaldybė turi  iš naujo daugiabučiams priskirti administruojančią įmonę. Pakanka keliems butų savininkams kreiptis į Savivaldybę ir ši pradės balsavimą.

Keisti dalykai dedasi ir pačioje Savivaldybėje...

 

Dar kartą

Jau ne pirmą kartą „Būde žemaičių“ rašoma apie Ventos g. 35-ojo namo gyventojų susipriešinimą, kuris, pasak jų, prasidėjo, kai buvo nuspręsta iš namo kaupiamojo fondo lėšų pakeisti laiptinių langus ir atlikti kai kuriuos bendro naudojimo patalpų remonto darbus.

Namą administruoja UAB „Admituras“. Dalis butų savininkų panoro jį pakeisti, motyvuodami, jog darbams išpučiamos sąmatos, nėra galimybės pasirinkti rangovo, gyventojams pakišamas prašymas, kuriame  figūruoja UAB „Mažeikių butų ūkis“, kuris ir atlieka darbus.

Abi pusės – pas merą

Būrelis namo gyventojų lankėsi pas merą, raštu jam ir Savivaldybės administracijos direktoriui išdėstę problemas ir prašydami pakeisti administratorių (surinkta 28 iš 50 parašai) į UAB „Tavo pastogė“.

Po savaitės į merą kreipėsi kita dalis gyventojų, kurie nepatenkinti pirmųjų iniciatyva. „Kliuvo“ ir „Būdui žemaičių“ už tai, kaip šis išdrįsęs viešinti, jų teigimu, „neadekvačių“ žmonių prašymą.

Savivaldybės meras Antanas Tenys, juokais pasidomėjęs, ar name nėra vyrų, kad ateinančios vien tik moterys, patvirtino, jog namo administatorius bus priskirtas laikantis visų teisės aktų.

Paskebtas balsavimas

Savivaldybės Turto valdymo skyriaus vyr. specialistė Inga Leščinskienė „Būdą žemaičių“ informavo, jog Mažeikių rajono savivaldybė lapkričio 23 d. gavo minėto namo gyventojų prašymą dėl bendrojo naudojimo objektų administratoriaus pakeitimo: „Vadovaujantis LR civilinio kodekso 4.84 straipsnio 3 ir 4 dalimis, Mažeikių rajono savivaldybė rengia balsavimą raštu ir butų ir kitų patalpų savininkams išsiuntė balsavimo raštu biuletenius. Balsavimo biuleteniai turi būti grąžinti iki gruodžio 27 d.“ Pasak vyr. specialistės, sudaryta komisija skaičiuos balsus ir, pagal daugumos norą, priskirs administratorių.

Su nepaklusniais – susidorojama?

„Būdui žemaičių“ meras patvirtino, jog „Admituras“ taip pat turėtų skelbti konkursą darbams atlikti, o ne siūlyti vien tik „Mažeikių butų ūkį“, kurį gyventojai neva pasirenkantys patys. Savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėja Rima Podelienė anksčiau yra sakiusi, jog, jos nuomone, gyventojai turėtų būti atidesni patys. Beje, prieš R. Podelienę pradėtas tarnybinės veiklos tyrimas dėl galimo interesų konflikto. R. Podelienė buvo UAB „Tavo pastogė“ valdybos narė, o minėtoje įmonėje dirba jos vyras. Be to, ji nepritarė „Tavo pastogėje“ atlikto audito išvadoms.

Birutė ŠNEIDERAITIENĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode