Parama dėkojame




Amatų mugėje – jaunų rankų darbai

Mažeikių politechnikos mokykla jau trečius metus iš eilės prekybos centre „Eifelis“ organizavo tradicinę amatų mugę „Kurkime Kalėdų stebuklą kartu“, kurioje dalyvavo ir kitų rajonų atstovai. 

Pagal kiekvieno skonį

Pasak organizatorių, mugės tikslas – skatinti mokinių verslumą ir kūrybiškumą. 16 komandų iš Mažeikių, Telšių rajonų, Kuršėnų atvežė įvairių savo rankų gaminių. Čia galėjai išsirinkti kalėdinių kepinių, šakočių, net kiaulpienių medaus, putinų ar šermukšnių uogienės. Nenorėjai skanėstų, prašau – rankų darbo vaško žvakės, kalėdiniai atvirukai, megzti rankdarbiai, kalėdinės dekoracijos, žaisliukai iš druskos ir tešlos, kruopštumu ir išradingumu alsuojantys medžio gaminiai. Akį traukė „Kalėdinis metalo asorti“. Vieni kvietė rinktis medines kėdutes darželinukams, kiti pasipuošti apyrankėmis, pakabukais, pagamintais iš virvės ir medžio, o „Margi sodai“ siūlė kraštovaizdžio dizaino paslaugas.

Verslo link

Mažeikių politechnikos mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, einanti direktoriaus pareigas, Stasė Čupkovienė, pasveikinusi susirinkusius, kvietė atverti pinigines ir įsigyti kalėdinių dovanų, sušildytų dalyvių rankomis. Paskatinimo žodžių nestokojo ir socialiniai partneriai –Mažeikių verslininkų asociacijos vykdantysis direktorius Rolandas Lemežispalinkėjo, kad tas pirmas gaminys išsivystytų į didelį verslą, o VšĮ Versli Lietuva“ atstovė regione Auksė Vizbarienė, pratęsdama mintį, akcentavo, kad verslas laukia jaunų verslininkų ir juos skatina. Mažeikių Rotary klubo „Liberta“ narės Diliara Zarifova ir Dalia Poliakaitė, pristačiusios savo klubo misiją, ne tik dėkojo Politechnikos mokyklai už ilgametę draugystę, bet ir kvietė padėti išpildyti visuomeninės organizacijos „Gerumo galia“ svajonę.

Neišsenkantis meno lobynas

Kalėdinę nuotaiką kūrė Mažeikių politechnikos mokyklos mokiniai ir mokytojai – skambėjo kalėdinė muzika, dainos, šoko ne tik mokyklos šokėjai, bet ir svečiai – šokių kolektyvas iš Mažeikių Senamiesčio pagrindinės mokyklos (choreografė Vita Sedalienė). Kokia gi prieškalėdinė šventė be Kalėdų Senelio, kuris irgi čia ieškojo dovanų, domėjosi mugės dalyvių dirbiniais.

Neseniai vykusioje tarptautinėje metodinėje-praktinėje konferencijoje „Tautinis kostiumas – 2017. Etnojungtys“ sujungusi šokį, muziką, teatrą, kiną Mažeikių politechnikos mokykla kėlė opią problemą – išsivaikščiojanti Lietuva. Amatų mugės metu jie jau pateikė sprendimą, kaip išlikti čia.

Įvertinti visi

Komisijos nariai, eidami nuo vienos komandos prie kitos, vis guodėsi, kaip reikės atrinkti geriausius, kai visi tiek daug triūso įdėjo, tad nė vienas neliko neįvertintas – vieni pelnė nominaciją už originalumą, kiti už kūrybiškumą, verslumą, inovatyvumą, konkurencingumą, išskirtinumą, estetiškumą. Pirmąją vietą laimėjo Mažeikių Senamiesčio pagrindinės mokyklos komanda „Puošnios Kalėdos“, prekiavusi rankų darbo eglutės žaisliukais iš druskos tešlos. Jai ir atiteko dovanų čekis, kurį įsteigė Mažeikių Rotary klubas „Liberta“. Mugės dalyvių komandos apdovanotos padėkos raštais, o nugalėtojai – diplomais ir specialiais rėmėjų prizais, kuriuos įsteigė Mažeikių verslininkų asociacija ir VšĮ „Versli Lietuva“.

Gražina VERŠINSKIENĖ

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode