Parama dėkojame




Mokykla ir šeima turi siekti vienodų tikslų

Antradienį Kalnėnų pagrindinėje mokykloje vyko susirinkimas, kuriame dalyvavo klasių tėvų pirmininkai, klasių vadovai, mokyklų administracija, mokyklos tarybos atstovai.

Į susirinkusiuosius kreipėsi mokyklos direktorė Regina Arbatauskienė, kuri pabrėžė, kad šeima ir mokykla – dvi institucijos, atsakingos už jaunosios kartos ugdymą. Kad išugdytų tobulą, mąstančią ir veikiančią asmenybę, jos abi turėtų siekti vienodų veiksmų ir tikslų, o kad užsibrėžti tikslai būtų lengviau įgyvendinami, mokyklos kapelionu Telšių vyskupijos vyskupo Kęstučio Kėvalo dekretu paskirtas Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios vikaras kun. Klemensas Jaraminas. Kapelionas ne tik toliau dalyvaus mokyklos renginiuose, susitiks su mokiniais per tikybos pamokas, bet ir skiepys bendruomeniškumą sielovadiniame mokyklos gyvenime.

Kun. K. Jaraminas pabrėžė, kad laukia svarbus įsipareigojimas visai mokyklos bendruomenei, džiaugėsi, jog mokykla statoma ant krikščioniškos moralės pamatų, nes bažnyčios dalyvavimas jaunimo gyvenime – džiaugsmas visiems.  

Susirinkimo metu pasidžiaugta, kad penktų klasių mokiniai turi galimybę mokytis plaukti Sporto mokyklos baseine. Jau ketvirtus metus aktyviai dalyvaujama visuotinėje atvirų durų dienoje tėvų darbovietėse „Šok į tėvų klumpes“. Už tai esame dėkingi bendradarbiaujantiems tėveliams, suteikusiems galimybę pažinti darbo rinką.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Adelė Staigvilienė pristatė  OLWEUS patyčių prevencijos projekto 2017 m. lapkričio mėnesį vykdytos elektroninės apklausos rezultatus, kurie džiugina visą pagrindinės mokyklos bendruomenę – patyčių kasmet mažėja, mokyklos bendruomenė tampa atviresnė, draugiškesnė, geranoriškesnė.

Susitikime mokyklos tarybos pirmininkė Birutė Savickienė teigė, kad Kalnėnų pagrindinė „gera  mokykla“, nes ne tik deklaruoja, kad įtraukia tėvus, bet iš tiesų juos įtraukia į mokyklos bendruomenės gyvenimą: kalbasi su tėvais, išklauso juos, tariasi; mokykla atvira visiems, siekia puikių rezultatų, visą bendruomenę vienija bendražmogiškosios vertybės.

Mokyklos direktorė padėkojo visiems už nuoširdų bendravimą, skatino nuolat tobulėti, o kad ugdymas mokykloje būtų įdomus, auginantis, interaktyvus, klasių tėvų pirmininkas Ramūnas Steponavičius mokyklos bendruomenę pakvietė dalyvauti sporto olimpiadoje, skirtoje Lietuvos 100-mečiui.

                                                                     Edita JAGMINIENĖ

Lietuvių kalbos vyr. mokytoja

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode