Parama dėkojame




Sprogimas

Rekonstruos sankryžas ir tvarkys gatves

 

 

Jau greitai Mažeikiuose bus rekonstruojama Skuodo ir Algirdo gatvių sankryža ir kelio atkarpa nuo jos iki miesto ribos ženklo, Sedos gatvė bei Sedos ir Vilties gatvių sankryža. Šių gatvių rekonstravimo ir darbų projekto parengimo, darbų atlikimo sutartys pasirašytos su UAB „Žemaitijos keliai“. Bendrovė Sedos g. rekonstravimo darbus įsipareigojo atlikti dar šiemet, o Skuodo g. – per dvejus metus.

Šiemet numatyta mieste sutvarkyti apie 10 daugiabučių ir biudžetinių įstaigų kiemų.

Du projektai

Pagal vieną iš pasirašytų sutarčių, dar šiemet numatyta parengti darbo projektą ir rekonstruoti Sedos ir Vilties gatvių sankryžą į žiedinę, ties Mažeikių Kazimiero Jagmino pradine mokykla įrengti automobilių stovėjimo vietas, nutiesti pėsčiųjų ir dviračių takus nuo Geležinkelio g. iki Sedos g. 16, taip pat įrengti gatvės apšvietimą ir eismo saugumą užtikrinančias priemones – pėsčiųjų perėją, sferinį veidrodį, atlikti kitus darbus. Rangos sutarties kaina – beveik 800 tūkst. eurų, iš kurių apie 16 tūkst. eurų – savivaldybės biudžeto lėšos.
Ilgiau užtruks Skuodo gatvės atkarpos rekonstrukcija, kurios rangos sutarties kaina – beveik 5  mln. eurų. Savivaldybė iš biudžeto šiam projektui skirs daugiau kaip 400 tūkst. eurų.

Skuodo gatvės rekonstrukcijos darbų pradžia numatyta liepos mėnesį. Atlikus darbus, Skuodo–Algirdo gatvių sankryža bus pertvarkyta į žiedinę, atsiras keturios eismo juostos, visoje atnaujintoje gatvėje bus nutiesti pėsčiųjų-dviračių takai, įrengtas gatvės apšvietimas bei lietaus ir paviršinių nuotekų tinklai.

Atnaujins dangas

Praėjusią savaitę apžiūrėta ir vertinta miesto daugiabučių gyvenamųjų namų ir biudžetinių įstaigų kiemų, pravažiuojamų (servitutinių) kelių, visuomeninės paskirties automobilių stovėjimo aikštelių būklė. Nustačius problematiškiausius kiemus bus tvarkomos ne tik po žiemos atsiradusios duobės ar išdaužos, bet kelio atkarpos dengiamos nauju asfalto sluoksniu.

Šiemet savivaldybės biudžete miesto keliams ir gatvėms tvarkyti skirta 200 tūkst. Eur. Praėjusiais metais buvo skirta 100 tūkst. Eur, iš kurių atliktas kapitalinis remontas keturiuose pravažiavimuose tarp kiemų – Sodų g., Taikos g., Draugystės g. ir Tyliojoje g., atnaujintos dviejų biudžetinių įstaigų – lopšelio-darželio „Eglutė“ ir darželio-mokyklos „Kregždutė“ – kiemų važiuojamosios dangos.

Parengta pagal Savivaldybės informaciją

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode