Parama dėkojame




Sprogimas

Renginys „Zodiako ratu“

 

Mažeikių krašto literatų ir menų mėgėjų sambūris kartu su Mažeikių turizmo ir verslo irnformacijos centru pakvietė literatūros mėgėjus į poezijos ir astrologijos sintezę – renginį „Zodiako ratu“, kurio ašimi tapo poeto astrologo Vlado Daukanto pranašystės naujiems astrologiniams metams kiekvienam ženklui, o aplink jį sukosi eilės tvarka pagal Zodiako ženklų seką savo kūrybą skaitantys Mažeikių krašto literatai. 

Kovo 21 d.  – Tarptautinė poezijos diena, pavasario lygiadienis, naujų astrologinių metų pradžia, Lėlininkų diena. Tarp mūsų ir viena lėlininkė – Vida Kareva.

Panašu, kad žvaigždės, astrologija, asmenybės pažinimas pagal Zodiaką yra antroji mėgstamiausia mūsų literatų kūrybos tema po meilės. Kiekvienas turėjo pasiruošęs naujausios kūrybos apie metų laikus, dangaus kūnus, Zodiako ženklus ir juos atitinkančius charakterius. Kiekvienas prieš publiką pasirodęs literatas išgirdo astrologo V. Daukanto pranašystę ateinantiems metams, o, nesant nė vieno autoriaus, gimusio po kažkuriuo ženklu, spragą užpildydavo centro darbuotojų, vadovaujamų Jolantos Gintalienės, skaitomi V. Daukanto eilėraščiai.

Tai buvo pirmas tokio žanro renginys Mažeikių mieste. Nors truko beveik dvi valandas, jis niekam neprailgo. Nė vienas iš šio renginio neišėjo tuščiomis nei dvasiškai, nei materialiai. Poetai buvo sveikinami gėlių žiedais, žiūrovai – eilėraščių Zodiako tema kopijomis atminčiai. 

Aurelijus BUTNORIUS

Nuotrauka Gretos Jucytės. 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode