Parama dėkojame




Sprogimas

Komisija dėl daugiabučių kiemų pradėjo darbą

 

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Užvakar darbą pradėjo speciali komisija, kurios užduotis – nustatyti daugiabučių kiemų ir biudžetinių įstaigų įvažiavimų būklę, jų renovacijos poreikį bei finansavimo šaltinius.

 

Renovuoti iš esmės

 

Posėdyje aptarta daugiabučių kiemų būklė, nustatytas jų perprojektavimo bei renovacijos pirmumo poreikis. Komisijos nariams pateikta vaizdo medžiaga apie kiemų būklę. Posėdžio dalyviai įsitikino, kad kai kurie kiemai mieste nepravažiuojami, gyventojai gadina juose savo transporto priemones. Susirinkusieji vieningai pritarė idėjai, kad kiemus reikia perprojektuoti pagal galimybes ir renovuoti iš esmės – sutvarkant ne tik pravažiuojamą dangą, bet ir įvažiavimus, mašinų stovėjimo aikšteles, nuotėkas, želdinius bei vaikų žaidimo aikšteles.

Paskaičiavimai

Savivaldybės taryba kiemų tvarkymo darbams skyrė apie 200 000 eurų. Ūkio skyriaus specialistas Artūras Pekauskas pateikė informaciją apie numatomą asfalto dangos kainą. Anot jo, 1 kv. m gali būti asfaltuojamas už 22 Eur. Pasak specialisto, tai vidutinė UAB „Žemaitijos keliai“ skaičiuojama už panašius darbus, kuriuos jau pirko Mažeikių rajono savivaldybė, kaina. Dėl kainos suabejojo L. Rimkienė bei posėdyje dalyvavę Verslininkų asociacijos atstovai. Anot jų, darbus galima būtų atlikti už 11–15 Eur/ kv. m. Tokiu būdu būtų galima sutvarkyti dvigubai daugiau kiemų. Komisijos narė Laimutė Kačerauskienė skaičiavo, kad perkant darbus po 11 Eur/ kv. m galima bus jau šiemet sutvarkyti visus blogiausios būklės kiemus Mažeikių mieste.

Kitą posėdį komisija numatė išvažiuojamąjį – į pirmumo tvarka tvarkytinus kiemus.    

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode