Parama dėkojame




Sprogimas

Bandė papirkti du kartus

 

Nepaisant to, kad žiniasklaidoje apstu informacijos apie policijos pareigūnų papirkimą ir dėl tokių veiksmų gresiančią baudžiamąją atsakomybę, tačiau per pastarąją savaitę Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnus du kartus buvo bandyta papirkti už teisėtų veiksmų neatlikimą.

Gegužės 31 d., Telšių apskr. VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnams Mažeikiuose, Čekų k., sustabdžius automobilį „Renault Megane Scenic“, kurį vairavo vyras, gimęs 1982 m., paaiškėjo, kad minėtas asmuo neturi teisės vairuoti transporto priemonės, nes tokios teisės nėra įgijęs. Vairuotojas, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už transporto priemonės vairavimą neturint tokios teisės, policijos pareigūnams siūlė „susitarti“, nurodydamas 500 eurų sumą. Už vairavimą neturint tam teisės, kai tokios teisės asmuo nėra įgijęs, numatoma bauda nuo 300 iki 450 eurų. Kaip vėliau paaiškėjo, vairuotojas pareigūnams kyšį didesnį, nei numatyta bauda, siūlė dėl svarių priežasčių – šiuo metu jis siekia įgyti teisę vairuoti, tad asmens įvykdytas pažeidimas, galimybę įgyti vairuotojo pažymėjimą atitolins vėlesniam laikui.

Nors asmuo ir buvo įspėtas dėl baudžiamosios atsakomybės už bandymą papirkti policijos pareigūnus, jis į tokį įspėjimą nereagavo ir nesiliovė siūlyti kyšio. Dėl neteisėtų veiksmų vairuotojo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 227 str.

Dar vienas vairuotojas, gimęs 1962 m., birželio 2 d. Telšių apskr. VPK Mažeikių r. PK Reagavimo skyriaus pareigūnų sustabdytas Mažeikiuose, Žemaitijos–Senkelio g. sankryžoje, tarnybiniame automobilyje padėjo 50 eurų kyšį, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už vairavimą neprisisegus saugos diržo. Šio vairuotojo pasiūlytas kyšis – taip pat didesnis, nei už šį pažeidimą numatyta 30–50 eurų piniginė bauda. Pažeidėjo atžvilgiu taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 227 str.

Pareigūnai primena, kad pilietis, kuris neteisėtais veiksmais bando išvengti administracinės atsakomybės, nusikalsta dvigubai. Jis privalo atsakyti ne tik administracine tvarka, bet užsitraukia ir baudžiamąją atsakomybę.

Telšių AVPK

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode