Sprogimas

„Dukra, tavo tikėjimas išgelbėjo tave, eik rami ir būk išgijusi iš savo ligos“ (Mk 5, 34)

 

Liepos mėnesio pirmojo sekmadienio Evangelija primena du Jėzaus padarytus stebuklus: moters, sergančios kraujoplūdžiu, pagydymą ir mirusios mergaitės prikėlimą. Šie nutikimai Jėzaus viešojoje veikloje skelbia gyvenimo pergalę prieš mirtį ir ligas. Gyvenimą, kurio pilnatvę skelbė ir dovanojo Jėzus, kaip ženklą, kalbantį apie Dievo beribį gailestingumą ir Jo troškimą matyti žmogų sveiką dvasia ir kūnu.

Didis XX a. gydytojas ir misionierius dr. Albert Schweitzer (1875–1965) yra pasakęs: „Kiekvienas ligonis turi savo daktarą savyje. Daugelis eina pas daktarus to visiškai nežinodami. Mes, gydytojai, tik tuomet esame geriausi, kai leidžiame pirmiausia veikti gydytojui, kuris yra kiekviename iš mūsų.“ Tuo remiantis vėliau dr. Carl Simonton parengė trumpą klausimyną, kuris leidžia geriau suvokti ir įsiklausyti į vidinį, mumyse esančio, gydytojo balsą. Tereikia atsakyti: „Taip“ arba „Ne“. Taigi, ar turi polinkį ilgai išlaikyti pagiežą? Taip ar ne? Ar verčiau gyveni nuoskaudomis, nei susitaikymu ir atleidimu? Ar dažniau tave aplanko savigraužiškos mintys, nei gyvenimo teikiamų džiaugsmų pastabumas? Ar turi sunkumų, išlaikant ilgus ir pastovius santykius su artimu? Ar save laikai pačiu didžiausiu pasaulio nevykėliu? Kokių tavo atsakymų daugiausia? Jei pastebėjai, kad tavo atsakymai rutuliojasi tik ties vienu žodeliu „Taip“, anot dr. C. Simonton, šitokiu būdu tu neleidi savo vidiniam gydytojui veikti geriausiu būdu. Šiame klausimyne atsakymas „Taip“ reiškia, kad esate lengviau pažeidžiamas ligomis.

Jėzus mus kviečia ir šiandien ieškoti Dievo savo kasdienybėje: kasdienėje maldoje ir darbų kaitroje, viską aukojant su meile ir dėkingumu. Čia yra ir sveikatos, ir mūsų išganymo kelio pradžia.

Kun. Egidijus ARNAŠIUS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode