Parama dėkojame




Susitikimas su menotyrininku Ukrinų Šv. Antano Paduviečio bažnyčioje

 

Liepos 12 d. Ukrinų Šv. Antano Paduviečio bažnyčioje vyko susitikimas su Lietuvos literatūros ir meno archyvo direktoriumi, menotyrininku doc. dr. Juozapu Blažiūnu.

Kultūros paveldas yra vertybė, kuri svarbi kiekvienam bendruomenės nariui. Svarbu jį išsaugoti ir perduoti būsimoms kartoms. 2018-ieji paskelbti Europos kultūros paveldo metais. Ta proga ukriniškiai ir svečiai turėjo puikią galimybę susipažinti su Ukrinų Šv. Antano Paduviečio bažnyčia, kuri 2003 metais įrašyta į Lietuvos Respublikos kultūros paveldo objektų registrą. Į šį registrą taip pat įrašytos bažnyčioje esančios skulptūros: „Šv. Petras“, „Šv. Povilas“, „Mykolas Arkangelas“, „Angelas su knyga“ ir altorius su skulptūriniu dekoru.

Doc. dr. J. Blažiūnas, apžiūrėjęs skulptūras ir paveikslus, išsakė savo nuomonę apie jų vertę, sukūrimo laikotarpį. Menotyrininko nuomone, bažnyčioje ypatingas Šv. Antano paveikslas su votais (votas – asmeninės padėkos, įžado arba prašymo ženklas, dedamas viešoje maldos vietoje, prašant dieviškųjų jėgų pagalbos, – aut. past.). Svečias pasidžiaugė jaukia ir gražia kaimo bažnyčia ir paragino dėl iškilusių klausimų kreiptis į Lietuvos literatūros ir meno archyvą.

Susitikimas organizuotas pagal Mažeikių rajono savivaldybės finansuojamą Mažeikių viešosios bibliotekos Ukrinų filialo parengtą projektą „Kultūros paveldo vertybės Ukrinuose. Pažinkime ir branginkime“.

Valda MURAVJOVIENĖ

Ukrinų filialo bibliotekininkė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode