Parama dėkojame




Sprogimas

Ukrinuose svečiavosi aktorius Giedrius Savickas

 

Liepos 11 d. Ukrinuose lankėsi žinomas televizijos laidų vedėjas, jaunosios kartos teatro ir kino aktorius Giedrius Savickas. Daugelis jį puikiai žinome iš vaidmenų kine, Oskaro Koršunovo spektakliuose, televizijoje.

Susitikimo metu aktorius nuotaikingai pasakojo savo gyvenimo istorijas, kelią į aktorystę, darbą teatre, keliones. G. Savickas prisiminė vaikystę, nuo trejų metų išpranašautą aktoriaus karjerą, vasaras moksleivių stovykloje Karklėje, kur jis savanoriauja ir dabar. Svečias atvirai pasakojo, kaip sunkiai išgyveno tėvo netektį, sulaukęs vos aštuonerių, pašlijusius santykius su motina. Dabar su mama, aistringa Vokietijos futbolo komandos gerbėja, jis palaiko pačius šilčiausius santykius. Kad tesėtų žodį mamai, aktorius nedalyvavo kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ ceremonijoje, kur turėjo atsiimti „gervę“ kaip Metų geriausias aktorius už vaidmenį filme „Trys milijonai eurų“. „Aš mamai pažadėjau, kad atvažiuosiu aplankyti. Tądien važiavau pas ją“, – prisipažino aktorius ir sako vis labiau suvokiantis, kad neužtenka su artimaisiais susitikti tik per didžiąsias šventes, reikia būti su jais, kai tik gali.

Pakrypus pokalbiui apie knygas, G. Savickas sakė, kad labiausiai patinka skaityti traukinyje, kai važiuoja iš Vilniaus į Klaipėdą ar atvirkščiai. Taigi geriausios vietos skaityti yra vonia ir traukinys, o puikiausiai būtų – vonia traukinyje. Mėgstamiausias rašytojas – Džeromas Deividas Selindžeris, o knygą „Franė ir Zujis“ perskaitęs gal 20 kartų. „Tai mano pati mylimiausia knyga, kai tik neturiu, ką skaityti, visada imuosi Selindžerio“, – sakė svečias.

Ukrinų kultūros namų salėje aktorius tarsi suko savo gyvenimo ratą. Smagius, nutrūktgalviškus, kartais avantiūristiškus nuotykius ir išgyvenimus keitė visai kitokie, atskleisdami jautrią jo asmenybės pusę...

Ukriniškiai ir svečiai liko sužavėti G. Savicko charizma ir talentu. Už nuostabias akimirkas jam dėkojo Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Ukrinų filialo bibliotekininkė ir palinkėjo, kad aktoriaus apsilankymas Ukrinų kaime, kuriame gandrai yra susukę apie dvidešimt lizdų, būtų pranašiškas ženklas, kad ir aktoriaus šeimą taip pat aplankys gandrai. Ne veltui G. Savickas, žurnalistės paklaustas, kodėl nedalyvavo „Sidabrinių gervių“ ceremonijoje, atsakė: „Ne apdovanojimų reikia – gandrų man norisi!“

Susitikimas organizuotas pagal Mažeikių rajono savivaldybės finansuojamą Mažeikių viešosios bibliotekos Ukrinų filialo parengtą projektą „Vasara – skaitymų, tikrų ir virtualių nuotykių metas“.

Valda MURAVJOVIENĖ

Ukrinų filialo bibliotekininkė

Emilijos Muravjovaitės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode