Sprogimas

„Jį lydėjo didelė minia, nes žmonės matė stebuklus, kuriuos jis darė ligoniams“ (Jn 6,2)

 

Stebuklingame duonos padauginimo sekmadienio Evangelijos pasakojime aptinkame save, ieškančius Dievo, kai esame prispausti ligų ir kitų – tiek dvasinių, tiek fizinių negalavimų. Taip pat šis pasakojimas mums primena, kad turime gyvenimo kelionėje mokėti jautriai pastebėti stokojantį artimą ir drąsiai dalintis šio gyvenimo dovanomis. Patenkinę savo fizinį alkį ir troškulį, esame kviečiami žvelgti giliau, nes dvasinis alkis ir troškulys yra reikalaujantis gilesnio mūsų atsiliepimo į Dievo įkvėpimus ir Jo vedimą.

Šiandien jau yra tikras faktas, kad žemės vandenynai užteršti plastiko šiukšlių kalnais. Jų dydis šiandien prilygsta jau ištisų pasaulio valstybių dydžiui. Sugaunamų žuvų skrandžiuose randamos tos pačios plastiko šiukšlių liekanos. Ir visa tai dabarties žmogaus veiklos padariniai. Ir tai dar ne viskas. Pasirodo, kad panaši padėtis jau ir kosmose, maždaug 300 km atstumu nuo žemės. Ten skraido ištisi kosminių šiukšlių karavanai, kurie šiandien jau rimtai grasina žemės palydovų veiklai ir ten dirbantiems kosmonautams. Bet nusileiskime ant žemės. O kiek šiandien išmetama maisto tiek eilinio žmogaus virtuvėje, tiek pasaulio maitinimo įstaigose. Kiek būtų galima tautų, paliestų sausros ir nederliaus, išmaitinti, jei žmogus išmoktų su tuo, ką turi, išmintingai pasidalinti?

Evangelinis duonos padauginimo stebuklas kviečia mus būti šio gyvenimo Evangelinės žinios dalyviais, o ne stebėtojais. Būkime tie, kurie dalinasi, o ne laukia, kol atneš kiti.

Kun. Egidijus ARNAŠIUS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode