Parama dėkojame




Sprogimas

Židikai šventė Onines

 

     Šeštadienį Židikuose vyko tradicinė Oninių šventė, į kurią susirinko ne tik židikiškiai, bet ir kaimyninių miestelių bei kaimų gyventojai, svečiai. Šventės metu vyko sporto varžybos, koncertavo meno kolektyvai.

Išaiškinti stipriausi

     Krepšinio turnyre Židikų seniūnijos taurei laimėti pirmąją vietą užėmė Račalių krepšininkai, antrąją vietą – Lūšės komanda, trečiąją – sportininkai iš Pikelių.

     Svorio atkėlimo, rąsto kėlimo ir rankų lenkimo varžybas organizavo sporto klubas „Mažeikių švyturys“. Didžiausią svorį – 65 kg – atkėlė Rimantas Inta. Jis ir tapo nugalėtoju. 20 kartų rąstą pakėlė ir rungtį laimėjo Rolandas Brilijonka. Rankų lenkime laimėtojais tapo Karolina Gagėlaitė ir Irmantas Bunkus.

Linksmino dainomis ir šokiais

Susirinkusiuosius sveikino ir gražios šventės linkėjo bei tolerancijos ir pakantumo dėl miestelyje prasidėsiančių remonto darbų prašė Židikų seniūnijos seniūnė Skirmutė Stasytė. Sveikinimų sulaukė ir vienintelė šventėje dalyvavusi Ona.

Smagiomis dainomis ir šokiais šventės dalyvius linksmino Židikų kultūros centro vokalinis instrumentinis ansamblis „Šatrija“, Ukrinų kultūros namų linijinių šokių kolektyvas „Kvistėja“, Pikelių kultūros namų mišrus vokalinis ansamblis „Sodžius“. Koncerto pabaigoje pasirodė grupė „Yva“.

 

Agnė STONČIUTĖ

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode