Parama dėkojame




Sprogimas

Žemės ūkio ministras: darbų rezultatai pasimatys greitai

 

Birutė ŠNEIDERAITIENĖ

Šiandien Mažeikiuose lankėsi Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys. Susitikime su Savivaldybės vadovais, ūkininkais bei žiniasklaida svečias pristatė prioritetus, kuriuos, tikina, bandantis įgyvendinti įvairiomis priemonėmis ir rezultatai pasimatysią jau greitai, atsakė į užduotus klausimus, pažadėjo spręsti problemas.

„Dėkoju merui, kad pakvietė, dėkoju Seimo nariui Valiui Ąžuolui, kad pastūmė, jog būtinai reikia atvažiuoti ne tik į Skuodą, bet ir į Mažeikius, – pradėjo savo pasisakymą ministras. – Dirbu daugiau nei trys mėnesiai, jau galima kritikuoti, nors kritika prasidėjo jau nuo pirmų dienų“.

Ministro nuomone, Lietuvos kaime turėtų pakakti vietos visiems: „Neturėtų būti priešinami ūkininkai su verslininkais, kurie turi autoservisus ar logistikos įmones. Bandau aiškinti ūkininkams, kad mokesčius mokėti reikia, bandau aiškinti visuomenei, kad ūkininkų pajamos yra skaičiuojamos kitaip, negu žmonių, dirbančių pagal darbo sutartį. Mano tikslas – sutaikinti ūkininkų bendruomenę su visuomene, pastarąją įtikinti, kad atrasim galimybę dirbti ir uždirbti kaime. Tiek dideliam, tiek smulkiam padėti uždirbti, kad galėtų išgyventi“.

G. Surplys tikino, jog jo tikslas padaryti, kad smulkūs, vidutiniai ūkiai gamintų pridėtinės vertės produkciją, padėti bendruomenėms, kad kaimas būtų gyvas ir, kad kaimo žmonės verstųsi ne tik žemės ūkiu, bet ir kitokia veikla, kuri yra mieste.

„Baigias 2014-2020 m. ES laikotarpis. Dabar derimės dėl 2021-2027 m. ES paramos. EK komisija pateikė pasiūlymą, pagal kurį Lietuvai ir dar keturioms šalims ES parama truputį didėja, bet mes sakom, kad didėja nepakankamai. Mes gauname mažiau tiesioginių išmokų, nei gauna kitos šalys. Mano tikslas, kad prie vidurkio priartėtume daugiau“, – žemaičių tarme dėstė žemės ūkio ministras, sulaukęs iš ūkininkų ne vieną klausimą.

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode