Sprogimas

Kviečiame aplankyti Mariaus Jovaišos fotografijų parodą „Neregėta Lietuva“

 

 

Mažeikių rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje nuo rugsėjo 10 iki 21 d. eksponuojama Mariaus Jovaišos fotografijų paroda „Neregėta Lietuva“. Rugsėjo 13 d. parodą pristatė jos autorius fotografas ir leidėjas Marius Jovaiša.

Jau nuo liepos mėnesio po Lietuvos bibliotekas keliauja būsimo visiškai naujo Mariaus Jovaišos fotografijų albumo „Neregėta Lietuva“ nuotraukų parodos. Šį rudenį pasirodysianti knyga pristatys nuostabų mūsų kraštovaizdį, unikalų paveldą ir įkvepiančius XXI a. išmaniosios Lietuvos pasiekimus.

Metų pradžioje buvo paskelbta, kad naujo leidinio partneriu ir rėmėju tapo didžiausias Baltijos šalyse kelionių organizatorius „Novaturas“. Ši partnerystė knygos fotografui ir leidėjui Mariui Jovaišai leidžia skirti daug dėmesio ir išteklių kūrybiniam procesui, projekto reklamai ir viešinimui. Vienas tokių darbų – parodų kelionė po Lietuvos bibliotekas, truksianti iki pat spalio mėnesio, kai planuojama knygą išleisti ir pristatyti visuomenei. Vienu metu parodos vyksta 10–15 bibliotekų, iš viso jų bus apkeliauta apie 60. Parodoms atrinkta apie 50 nuotraukų iš trijų būsimojo albumo skyrių. Kraštovaizdžio dalyje įspūdingais oro fotografijos kadrais pristatomi gražiausi miestų ir miestelių, ežerų ir upių vingių, jūros ir kopų vaizdai. „Išmanioji“ dalis skirta mokslinių tyrimų, modernaus dizaino, inovacijų, informacinių technologijų, robotikos, lazerių, optikos ir biotechnologijų veiklai. Į visa tai įterpti meniniai margučių, Užgavėnių kaukių, archeologinių radinių ir kiti nuostabaus Lietuvos paveldo kadrai.

Pristatydamas būsimąjį leidinį ir parodų ciklą, Marius Jovaiša sakė: „Švęsdami Nepriklausomybės atkūrimo šimtmetį vienu svarbiausių uždavinių sau turime išsikelti patriotinį jaunimo ugdymą. Reikia stengtis, kad vaikai didžiuotųsi mūsų istorija, paveldu, pažintų ir mylėtų gimtąjį kraštą. Tikiuosi, mano naujoji „Neregėta Lietuva“ prisidės prie šio svarbaus darbo, viliuosi, kad tai bus mano konstruktyvus ir prasmingas įnašas į Šimtmečio šventę.“

 

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode