Sprogimas

Ukriniškiai susipažino su 3D technologijomis

 

Rugsėjo 12 d. Ukrinų kaimo vaikai ir suaugusieji turėjo galimybę susipažinti su viena iš naujausių technologijų – 3D modeliavimą ir spausdinimą, 3D pieštuką jiems pristatė Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos specialistai.

Ketvirtadienio popietę ukriniškiai pakviesti susipažinti ir išbandyti 3D modeliavimą ir spausdinimą, piešimą 3D pieštuku. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos kompiuterių sistemų administratorius Tomas Skiauteris ir vyresnioji bibliotekininkė Jonė Gorytė suaugusiuosius pakvietė stebėti, kaip vyksta spausdinimo procesas, kurio metu buvo spausdinamos šukos. Stebėtojus domino veikimo principas, ar atspausdintą daiktą galima naudoti, todėl, atspausdinus šukas, moterys jas tuoj panaudojo pagal paskirtį – susišukavo plaukus. Vėliau svečiai ukriniškiams pasiūlė patiems tapti „projektuotojais“: specialia kompiuterine programa jie mokėsi susikurti trimačius objektus, kuriuos galima atspausdinti 3D spausdintuvu. Dėl laiko stokos atspausdintas tik raktų pakabukas su mergaitės vardu. Jį susiprojektavo naujagimės dukros tėvelis.

Vaikams T. Skiauteris ir J. Gorytė pasiūlė išbandyti 3D pieštukus. Visi vaikai piešė praktiškus daiktus, kuriuos galės realiai panaudoti: akinius, telefono laikiklį, žaidimus. Daug emocijų sukėlė galimybė savo piešinį paliesti, pasistatyti, praktiškai panaudoti.

Užsiėmimų dalyviai patyrė neužmirštamų įspūdžių, išbandė, susipažino su naujomis technologijomis ir liko sužavėti pasigamintais daiktais. Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Ukrinų filialo bibliotekininkė padėkojo šiauliškiams už įdomų ir turiningą renginį.

Valda MURAVJOVIENĖ

Ukrinų filialo bibliotekininkė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode