Parama dėkojame




Sprogimas

Maltiečiai aplankė Mažeikius

 

Pirmadienį į Mažeikių rajono savivaldybę aptarti organizacinių reikalų atvyko Maltos ordino pagalbos tarnybos generalinė sekretorė Dalia Kedavičienė, organizacinės plėtros vadovas Edvinas Regelskis, maltiečių kapelionas kunigas Vytautas Rapalis.

Mažeikių rajono savivaldybės meras Antanas Tenys, padėkojęs už apsilankymą, kalbėjo, kad ši organizacija, turinti daug savanorių, padeda žmonėms su negalia, vaikams iš socialiai apleistų šeimų. Tai labai kilni misija. Maltiečių veikla reikalinga, pastebima ir jai reikalingas visokeriopas palaikymas.

Tarnybos generalinė sekretorė D. Kedavičienė supažindino su Maltos ordino pagalbos tarnybos veikla. Pasak jos, tai – viena didžiausių socialinės pagalbos organizacijų šalyje. Maltiečiai įgyvendina daugybę labdaros, socialinės pagalbos projektų. Savanoriška socialinė pagalba veikia daugiau kaip 40 Lietuvos vietovių.

Maltiečių kapeliono kunigo V. Rapalio teigimu, organizacijos tikslas vienas – kad vaikai turėtų pastogę, būtų pavalgę, turėtų kur paruošti pamokas, saugiai ir šiltai pabūti.

Vyko konstruktyvus pokalbis, kuriame Maltos ordino pagalbos tarnybos (MOPT) Viekšnių grupės vadovė Emilija Plastinina išsakė savo lūkesčius, bėdas. Visi vieningai sutarė, kad dirbant kartu visi nesklandumai bus išspręsti.

MOPT Lietuvoje įkurta 1991 metų rudenį siekiant šalyje turėti katalikišką organizaciją, kuri savo veikloje vadovautųsi Maltos ordino motto „Tikėjimo saugojimas ir pagalba vargstantiems“.

Parengta pagal Savivaldybės informaciją

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode