Parama dėkojame




Jėzus Kristus – mūsų Viltis!

 

                      Rugsėjo 22 d. kartu su 60 tūkst. laimingųjų Ukrinų ateitininkai ir Mažeikių r., uolusis tikintis jaunimas, turėjome garbės dalyvauti Šventojo Tėvo susitikime su Lietuvos jaunimu Vilniuje. Išvakarėse Telšių vyskupijos jaunimo centro direktorius kun. Karolis Petravičius padrąsino: „Kad ir snigtų, būkime kartu istoriniame mūsų Tautos susitikime su Šventuoju Tėvu!!!“ Mylinčiam blogo oro nėra.

Katedros aikštėje, savo sektoriuje, buvome pirmieji. Tuoj gavome užduotį: parašyti intenciją, maldavimą, už kuriuos Popiežius meldėsi prie šv. Kazimiero. Laukimo laikas tirpte tirpo. Organizatorių parinkti jaunuolių liudijimai mintis siuntė į širdžių gelmę. Saulės pragiedruliai šildė jausmus, ruošdami didžiam nuotykiui. Jis įvyko, kai Šventasis Tėvas savo paruoštą kalbą vis pildė nuoširdžiais intarpais, vesdamas mus į priekį Tikėjimo keliu. Jaunimas guviai reagavo į subtilų Popiežiaus humorą, šildantį net vėsų orą. Priklausymas savo Tautai, įveikusiai ne tik gulagą, teikia stiprybę, o Dievo Tautai – Išganymo Viltį. Laimė priklausyti Tautai! Nevalia sukti ratų gyvenimo labirintuose, drauge visa Tauta turime žengti į priekį – į visuotinį gėrį Dievuje.

Už galimybę dalyvauti Popiežiaus Pranciškaus kupiname malonės susitikime su jaunimu, viršijusiame visus lūkesčius, dėkojame Mažeikių Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios klebonui Gintarui Lengvinui, rūpestingajai katechetei Rūtai.

Jurgita PAULAUSKAITĖ

Ukrinų ateitininkų kuopos globėja

Gintarės Laisvės Jankauskaitės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode