Sprogimas

Trečiojo amžiaus universitetas pradėjo mokslo metus

 

Gražina VERŠINSKIENĖ

Spalio 2-ąją Mažeikių trečiojo amžiaus universitetas (TAU) jau aštuntą kartą pasitiko svečius, studentus, būsimus studentus. Tapo įprasta, kad naujieji mokslo metai prasideda švenčiant Tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną.

Netrūko gerų emocijų

Jei anksčiau kviesdavo į savo būstinės salę, kuri vos besutalpindavo visus dalyvius, tai šiemet renginys vyko Mažeikių kultūros centro didžiojoje salėje, mat sulaukta daug draugų, bendraminčių, svečių, tarp kurių ir Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Irena Macijauskienė, Seimo narys Kęstutis Bartkevičius bei kiti.

Siekia saviugdos

Su įvairiapuse TAU veikla naujokus supažindino, o senbuviams priminė fakultetų vadovai, dekanai, dalyviai. Ne vieną stebino ir džiugino senjorų aktyvumas, išradingumas ir entuziazmas, o fakultetų gausa net išrankiausiems siūlo tinkamą veiklą. Čia platus spektras kultūrinės veiklos – dainas traukia moterų ansamblis „Žara“, šokio ritmu sukasi „Serbentėlė“, mišrus choras irgi surado savo auditoriją, turininga kapelos „Akordas“ veikla, o kas gali atsilaikyti širdį užgaunantiems romansų ansamblio „Širdies aidas“ garsams. Visų norinčių išreikšti save laukia dramos ir literatūros studijos. Ne tik kultūrinę veiklą siūlo universitetas savo studentams, čia galima mokytis kalbų, perprasti informacines technologijas, pavaikščioti teisiniais labirintais, o kur dar sporto, sveikatinimo ir kita veikla.

Gerą nuotaiką kūrė ir saviveiklininkų pasirodymas – skambėjo dainos, širdies stygas palietė romansai, akį pamalonino šokiai. Skambią muziką ir dainas dovanojo dainų autorius ir atlikėjas Paulius Stalionis.

Nori veiklos – ateik...

Universiteto rektorė Ona Venslovienė įsitikinusi, kad kiekvienas ir šiemet ras širdžiai mielą veiklą, ir nuoširdžiai kvietė įsijungti į jų būrį naujus narius, norinčius turiningos ir aktyvios veiklos.

Birutės Šneideraitienės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode