Sprogimas

Palikęs dalelę savęs

 

Spalio 10 dieną minima Pasaulinė psichinės sveikatos diena, šiemet jos išvakarėse Mažeikių viešosios bibliotekos antrame aukšte vyko dailininko Zigmo Strigūno pagerbimo popietė ir jo tapybos darbų parodos atidarymas. Renginį organizavo Mažeikių sutrikusios psichikos žmonių globos bendrija „Gyvenimo spalvos“ .

Bendrijos pirmininkė Lilė Baltutienė paprašė visus susirinkusius Tylos, Susikaupimo ir Nusiraminimo minute pagerbti dailininko atminimą. „Būdamas gyvas, Zigmas gyveno menu, visada džiaugėsi tuo, ką galėjo padaryti ir sukurti. Labai mylėjo jūrą – ramią, ošiančią ir vėjuotą. Jo paveiksluose vaizduojamas blaškomas laivas sąlyginai galėjo būti ir „aš“, todėl laivai ir jūra, ko gero, geriausiai ir atspindi tik 52 metus išgyvenusį autorių. Ačiū, kad jis buvo su mumis. Kiekvienas žmogus į gyvenimą atsineša bei palieka savo dalelę, o, kai jo nebelieka, atsiranda tuštuma. Ačiū, kad jis buvo su mumis. Kiekvienas turite savo šviesą ir dalinkitės ja su kitais“, – sakė bendrijos pirmininkė

Buvę bičiuliai ir jį pažinoję žmonės prisiminė, kad Zigmas buvo, kaip brolis, draugas ar net tėvas. Besidominčius jo menu vesdavosi į savo kambarėlį, įsileisdavo į savą ir savitą pasaulį, nuolatos kūrė planus. Dailininkas ne tik tapė, bet ir dirbo gražius dirbinius iš metalo.

Paroda nuolatos keliauja. Daug darbų išdovanota ir gyvena savo gyvenimą toliau. Dailininkas Z. Strigūnas išėjo, palikęs dalelę savęs.

Algirdas PETRAVIČIUS

Autoriaus nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode