Sprogimas

Kreipėsi dėl žiedinės sankryžos

 

Po Mažeikių rajono savivaldybės tarybos kreipimosi į aukščiausias institucijas žiedinei sankryžai įrengti Skuodo ir Montuotojų gatvių sankryžoje gautas atsakymas – Lietuvos automobilių kelių direkcijai pavesta išnagrinėti pateiktą prašymą.

Prieš savaitę išsiųstas kreipimasis LR Vyriausybei, LR susisiekimo ministerijai ir LR Seimo nariams Kęstučiui Bartkevičiui ir Valiui Ąžuolui, kad Skuodo ir Montuotojų gatvių sankryžoje būtų įrengta žiedinė sankryža. Kreipimesi, kuriam rugsėjo mėnesį pritarė visi posėdyje dalyvavę Mažeikių rajono savivaldybės tarybos nariai, išdėstyta rajono politikų, verslininkų ir gyventojų pozicija, kad šioje vietoje turi atsirasti žiedinė sankryža, taip pat argumentais pagrįsti reikalavimai – toje miesto dalyje daug įsikūrusių verslo įmonių, tad šiomis gatvėmis yra didelis automobilių srautas. Be to, nemažą dalį eismo sudaro sunkiasvoris transportas ir baiminamasi, kad čia susidarys automobilių spūstys, tad verslo atstovai ir daugelis Tarybos narių įsitikinę, kad žiedinė sankryža padėtų išvengti automobilių spūsčių palyginti su šviesoforais reguliuojama sankryža. Prie kreipimosi taip pat pridėti verslininkų apskaičiavimai dėl eismo srautų, Mažeikių rajono savivaldybės Saugaus eismo komisijos išvados ir šalia planuojamos sankryžos statomo prekybos centro statytojų, kurie yra pasirengę investuoti į žiedinės sankryžos įrengimą, raštas.

„Praėjusį ketvirtadienį gautas atsakymas iš Vyriausybės kanclerio, kad iš Savivaldybės išsiųstas raštas perduotas Lietuvos automobilių kelių direkcijai: pavesta išnagrinėti Mažeikių rajono savivaldybės keliamą klausimą dėl Skuodo ir Montuotojų gatvių sankryžos rekonstrukcijos, apie rezultatus įpareigota pranešti Mažeikių rajono savivaldybei, Seimui ir Vyriausybės kanceliarijai, – sakė Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Irena Macijauskienė. – Tikimės, kad Lietuvos automobilių kelių direkcija pakeis savo sprendimą ir vietoj šviesoforinės bus įrengta žiedinė sankryža.“

Savivaldybės informacija ir nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode