Parama dėkojame




Sprogimas

„Žilvityje” – interaktyvios grindys

 

Lopšelis-darželis „Žilvitis” ugdymo procesą nuolat atnaujina pažangiomis programomis ir priemonėmis. Tai pirmasis darželis Mažeikių rajone, kuriame įrengtos interaktyvios edukacinės grindys.

Naudojantis šia inovatyvia priemone, galima tobulinti vaiko judesius, laikyseną, reakciją ir loginį mąstymą, didinti ištvermę, gerinti vaiko emocinę savijautą. Tai puiki pagalba, lavinant vaikų kalbą, smulkiąją motoriką, plėtojant žodyną, saviraiškos ir kūrybinės veiklos galimybes. Taip pat ji puikiai tinka vaikams, turintiems specialiųjų ugdymosi poreikių. Interaktyvių grindų pakete yra 52 interaktyvūs žaidimai, kurie padės lavinti ir matematinius gebėjimus – mokymąsi skaičiuoti ir matuoti, skatins mąstymo nuoseklumą, tikslumą ir lankstumą, skatins pažinti ryšių ir santykių tarp daiktų bei reiškinių dėsningumą.

Nustumdant virtualius lapus nuo kelio ar vienu kojos judesiu sprogdinant balionus, žaidžiant futbolą, spaudžiant muzikinių instrumentų klavišus bus stengiamasi ugdymo procesą padaryti patrauklesnį, įdomesnį, vaizdingesnį, žaismingesnį ir, be abejo, modernesnį. Darželio bendruomenė tikino, kad išbandyti šių grindų pakvies ir ugdytinių tėvelius bei kitų darželių vaikus.

Šios priemonė įsigytos iš Mažeikių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšų. Savivaldybės mero pavaduotoja Irena Macijauskienė džiaugėsi, kad darželio bendruomenė labai aktyvi, dalyvavo šiame projekte ir suteikė galimybę vaikams naudotis šia pažangia edukacinių interaktyvių grindų technologija, kuri nepriklausomai nuo vaikų gebėjimų leidžia kontroliuoti aplinką ir bendrauti su judančiais vaizdais, tyrinėti savo kūrybingumą ir vaizduotę.

Parengta pagal Savivaldybės informaciją

Nuotrauka www.mazeikiai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode