Sprogimas

Teminis vakaras Palnosų bibliotekoje

Saulėtą lapkričio 16-osios pavakarę palnosiškių būrelis susirinko į Palnosų biblioteką, kur vyko teminis vakaras „Europos paveldo metai“.

Straipsnelio autorė papasakojo, kad Seimas, norėdamas paskatinti daugiau žmonių atrasti Europos kultūros paveldą, juo domėtis ir sustiprinti Europos bendrystės jausmą, 2018-uosius metus paskelbė Europos kultūros paveldo metais. Metų šūkis – „Mūsų paveldas – praeities ir ateities gijų pynė“.

Kultūros paveldas formuoja žmonių tapatybę ir veikia kasdienį gyvenimą. Jis supa mus Europos miestuose ir miesteliuose, gamtoje, archeologinėse vietovėse. Paveldas – tai ne tik literatūra, menas ir įvairūs daiktai, bet ir amatai, kurių išmokome iš savo protėvių, pasakos, kurias sekame savo vaikams, maistas, kuriuo gardžiuojamės geroje draugijoje, ir filmai, kuriuose atpažįstame save. Kultūros paveldas yra visuotinė vertybė, svarbi individui, bendruomenei ir visuomenei. Svarbu jį išsaugoti ir perduoti būsimoms kartoms. Gali atrodyti, kad paveldas priklauso praeičiai arba yra statiškas, tačiau iš tiesų jis kinta dėl mūsų veiklos. Negana to, mūsų paveldas labai svarbus kuriant Europos ateitį.

Renginio dalyviai, pažiūrėję filmą „Kaip šiandien atrodo lietuviškas etnografinis kaimas?“, padainavę lietuviškų dainų, diskutavo, koks kultūros paveldas yra savame kaime.

Virginija MOMGAUDIENĖ

Vyresnioji bibliotekininkė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode