Sprogimas

Smuiko garsų fone pristatyta aistringa knygų mylėtoja

 

Lapkričio 20 d. Mažeikių viešojoje bibliotekoje vyko susitikimas su buvusia mažeikiete, leidyklos „Andrena“ įkūrėja ir vadove Nijole Urbšyte-Petrošiene. Renginio metu buvo pristatyta ilgametės mokytojos iš KlaipėdosIrenos Stulpinienės knyga „Fizika širdimi.“ Renginį vedė bibliotekos skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Dangira Undžienė.

Tęsiamas renginių ciklas

                     

Susitikimas prasidėjo Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos smuikininkų ansamblio (vadovė Indrė Jokopienė) atliktais kūriniais.

Padėkojusi smuikininkams, D. Undžienė priminė susirinkusiems, kad tęsiamas renginių ciklas „Mūsų krašto šviesuoliai“, skirtas Lietuvos 100-mečiui paminėti:„Šiandieną pas mus svečiuojasi mūsų kraštietė, leidyklos „Andrena“ įkūrėja ir vadovė N.Petrošienė. Važinėdama po Lietuvą, ji skaitytojams pristato ypatingas knygas, kurios svarbios visai Lietuvai,todėl pakvieskime ją prisiminti vaikystę ir jaunystę, prabėgusias Mažeikiuose, bei paklaidžioti prisiminimų takais.“

Neprarasti gyvenimo džiaugsmo

                     

N.Urbšytė-Petrošienė 1975 m. baigė Mažeikių II vidurinę mokyklą (dabar – Gabijos gimnazija), o 1980 m. Vilniaus universiteto Filologijos fakultete įgijo lietuvių kalbos ir literatūros specialybę. Iš pradžių dirbo „Minties“ leidykloje, vėliau perėjo į leidybą, o nuo 1995-ųjų įkūrė savo leidyklą „Andrena“. Viešnios teigimu, ji yra „prikišusi nagus“ prie maždaug tūkstančio leidinių išleidimo. Taip pat 4-erius metus organizavo knygų muges Kaune ir Vilniuje. „O šį vakarą visiems Jums ir sau pačiai norėčiau palinkėti neprarasti gyvenimo džiaugsmo“, – sakė N. Petrošienė.

Reikėjo daug suvokti

Klaipėdietė fizikos mokytoja Irena Stulpinienė pedagoginiam darbui atidavė keturis dešimtmečius, nors, jos teigimu, jau turėdama rankose fizikės diplomą, jauna specialistė nė negalvojo dirbti mokykloje, tačiau gyvenimas viską sudėliojo kitaip.

Dabartiniu metu I. Stulpinienė jau lyg ir galėtų mėgautis užtarnautu poilsiu, bet mokytoja ėmė ir parašė pusketvirto šimto puslapių turinčią knygą „Fizika širdimi“. „Tai ne vadovėlis. Ši knyga galėtų būti kaip metodinė medžiaga, tačiau Švietimo ministerija to nepatvirtino“, – kalbėjo autorė.

Pasak leidėjų, tai analogų neturinti knyga. Reikėjo labai daug dirbti ir daug suvokti, kad tokia knyga išeitų. I. Stulpinienės teigimu, tai knyga apie fiziką, bet kitaip. „Fizika – labai įdomus mokslas, tik jį reikia perteikti pasitelkiant jausmą. Pavyzdžiui, septintokus ir aštuntokus reikia „užsukti“ taip, kad jie fizikos ne bijotų, o ją prisijaukintų“, – kalbėjo pedagogė.

Pasibaigus renginiui, čia pat buvo galima įsigyti ne tik I. Stulpinienės knygą,bet ir daug kitų autorių kūrinių.

Valerija KVEDARAITĖ

Autorėsnuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode