Sprogimas

Buvusios kraštietės poezijos vakaras

                     

      Lapkričio 16 d. Mažeikių viešojoje bibliotekoje vyko mažeikiškės pedagogės, žurnalistės, dabar gyvenančios Čikagoje, Janinos Sučylienės poezijos vakaras „Einu per metus... “ Tai jau antrasis jos kūrybos vakaras Lietuvoje ir pirmasis Mažeikiuose. Renginį vedė Almina Barauskienė ir Dangira Undžienė.

      Programą labai praskaidrino kaimo kapelos „Apynėlis“ vadovės Pasaulio lietuvių chorų asociacijos narės Rasos Andžiuvienės (J. Sučylienės giminaitė) atliekamos dainos. Žavi šypsena, stiprus balsas ir žinomos dainos pakerėjo žiūrovus.

      J. Sučylienės kūrybos vakare atlikėjų buvo ir daugiau. Po dainą, skambindamas gitara, atliko Mažeikių krašto literatų ir menų mėgėjų sambūrio „Aura“ atstovas Vladas Daukantas bei „Ventos“ progimnazijos, kurioje anksčiau autorė mokytojavo, mokytojas Juozas Taunys.

      Kraštietė supažindino klausytojus su savo kūryba. Po to kaip iš gausybės rago pasipylė sveikinimai ir linkėjimai: autorę sveikino jos giminaičiai, atvykę iš Pasvalio, Panevėžio, bendraminčiai, draugai ir bičiuliai ne tik iš Mažeikių, bet ir sostinės bei kitų šalies vietų. Didžiulis glėbys ryškiaspalvių gėlių, dovanėlių, suvenyrų, laime spindinčios akys ir nuoširdi šypsena – tokią J. Sučylienę bendraminčių ir pažįstamų būryje užfiksavo fotografai. Galbūt taip buvo sustabdyta ir įamžinta viena laimingiausių šios moters gyvenimo akimirkų.

      Pasibaigus kūrybos vakarui, visi buvopakviesti prie vaišių stalo. Įvairiais gardumynais vaišino restoranas „Arka“.

Valerija KVEDARAITĖ

Ernestos Šneideraitytės nuotrauka

      

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode