Parama dėkojame




Sprogimas

Projektas „Sveika ir judri vaikystė“

 

Šiltą rudenišką lapkričio rytą Sedos darželį sudrebino linksmų vaikučių juokas ir klegesys. Visi maži ir dideli skubėjo į sporto šventę ,,Sveika ir judri vaikystė“. Norėdami patekti į sporto salę vaikai turėjo įveikti smagias ikimokyklinio ugdymo mokytojo Mariaus Zozos koridoriuje ir ant laiptų paruoštas kliūtis. Susirinkusius svečius vaikai pasveikino nuotaikingu šokiu „Labas rytas“ ir skanduotėmis.

Labai džiaugiamės, kad mūsų šventėje dalyvavo Sedos bendruomenė, Sedos kultūros centro futbolo komandos ,,Sedula“ treneris Ričardas Zoza, kuris pravedė priešmokyklinio ugdymo vaikams ir mokytojoms užsiėmimą futbolo aikštelėje. Ikimokyklinio ugdymo vaikai su mokytoju M. Zoza aktyviai leido laiką sporto salėje, o patys mažiausieji smagiai sportavo savo grupėje su savo mokytojomis. Darželio bendruomenės nariai išklausė Visuomenės sveikatos biuro specialistės Zitos Žiaugienės paskaitą ,,Taisyklinga laikysena ir jos formavimas“.

Dėkojame Mažeikių rajono savivaldybei už pagalbą įsirengiant sporto salę, kurios mūsų vaikučiams labai trūko. Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos, asmens ir visuomenės sveikatos skyriui, kuris skyrė lėšų projekto „Sveika ir judri vaikystė“ įgyvendinimui. Už gautas lėšas įsigijome sporto inventorių ir treniruoklius sporto salei. Dabar mūsų salėje sėkmingai gali sportuoti ir vaikai su judesio sutrikimais.

Visuomenės sveikatos biuro specialisto ir ikimokyklinio ugdymo mokytojo vedami užsiėmimai suteiks vaikams, tėvams, visiems darželio darbuotojams žinių apie sveiką, aktyvų gyvenimo būdą, mankštų svarbą ir gerins vaikų fizinį išsivystymą.

Šventės pabaigoje vaikai ir jų mokytojos apdovanoti medaliais ir padėkos raštais bei pilnomis pintinėmis obuolių. Futbolo treneris R. Zoza darželiui padovanojo taurę už meilę sportui ir aktyviai veiklai.

Darželio direktorė Birutė Radavičienė nuoširdžiai džiaugiasi, kad Sedos darželyje vaikams suteikiamos visos galimybės augti sveikiems. Kasdien vyksta užsiėmimai lauke (pasivažinėjimai dviračiais, veiklos futbolo aikštelėje, kitos ugdymo veiklos), esant lietingiems orams vaikai aktyviai sportuoja naujoje sporto salėje. Esame sveikatą stiprinanti mokykla.

Rasa MILIEŠKIENĖ

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Valda BRUŽIENĖ

Ikimokyklinio ugdymo mokytoja

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode