Sprogimas

Vyko šachmatų varžybos

Šeštadienį į Sedą pasirungti ir paminėti žymiausius rajono šachmatininkus susirinko 34 šachmatininkai ir 18 šaškininkų. Buvo prisiminti pedagogo Justino Paulausko, šachmatų aktyvisto Gedimino Pačkausko pasiekimai vystant Žemaitijos regiono šachmatų gyvenimą, šio turnyro atsiradimo ir raidos subtilybes.

Tėvelio Gedimino Pačkausko pastangomis sukurtą tradiciją pratęsia ir gyvastį palaiko svariausi šio turnyro rėmėjai Arūnas ir Antanas Pačkauskai, Sedos kultūros centras, seniūnija, Mažeikių turizmo ir verslo informacijos centras, Virginijus Gricius, Mažeikių šachmatų klubas „Matas“.

Varžytasi dviejose įskaitose: miestų ir seniūnijų. Šachmatų miestų įskaitoje geriausiai sekėsi Mažeikių komandai, tapusiai nugalėtoja, N. Akmenės šachmatininkams, užėmusiems 2-ąją vietą, ir Telšių komandai, pelniusiai 3-iąją vietą. Kaimų įskaitoje nugalėjo Ryškėnų sporto mėgėjai, 2-ąją vietą užėmė Gasčiūnų šachmatininkai, 3-iąją – šachmatų mėgėjai iš Varkalių. 

Šaškių miestų įskaitoje geriausiai sekėsi Mažeikių, Akmenės ir Gargždų atstovams. Kaimų įskaitoje – Ryškėnų, Gasčiūnų ir Sedos sportininkams.

Aukštesnes vietas komandoms pasiekti padėjo geriausiai individualioje įskaitoje psasirodę komandų atstovai. Šachmatais geriausiai sekėsi žaisti Gintarui Paulauskui, Stasiui Valančiui, Laimonui Sabaliauskui. Šaškėmis – Vytautui Rakščiui, Algimantui Barauskiui, Sauliui Sukuriui.

Ypač norisi paminėti Ritos ir Marijos Pačkauskaičių tobulėjantį žaidimą. Jaunųjų G. Pačkausko pasekėjų užimta prizinė vieta byloja, kad ir ateityje galima tikėtis kylančios kvalifikacijos ir rimtos konkurencijos.

Sekmadienį Mažeikiuose vykusiose Mažeikių rajono greitųjų šachmatų pirmenybėse geriausiai sekėsi Gediminui Jonuškiui, 2-ąją vietą užėmė G. Paulauskas, 3–4 vietas pasidalino Raimondas Paškevičius (koef. 16,25) ir Aleksandr Bobkov (koef. 12,25).

Pirmadienį vyko šaškių simultanas. Dalyvavo 10 dalyvių, iš kurių dviem pavyko pasiekti lygiąsias. Už simultaną, šaškių žaidimo populiarinimą ir kitokią pagalbą dėkojame Algimantui Urbonui.

Gintaras PAULAUSKAS

Klubo „Matas“ nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode