Sprogimas

Dalyvavo šventiniame renginyje

 

     Gražus paskutinis lapkričio mėnesio sekmadienis. Mažeikių kultūros centro tremtinių ir politinių kalinių choras „Atmintis“ (vadovė Zita Gužauskienė) vyksta į Gargždus, kur dalyvavo Klaipėdos rajono LPKTS įkūrimo 30-mečio ir kartu tokio paties garbingo jubiliejaus sulaukusio Gargždų kultūros centro tremtinių ir politinių kalinių choro „Atminties aidai“ (vadovė Regina Česnauskienė) minėjime.

     Renginyje dalyvavo ir svečiai iš Tauragės – mišrus choras „Tremtinys“ (vadovas Romualdas Eičas, garsaus dainininko Liudo Mikalausko mokytojas).

     Po repeticijos visi ėjome į Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčią. Šios bažnyčios fundatorius – klebonas dekanas kanauninkas Jonas Paulauskas. Jis ir aukojo šv. Mišias, o giedojo trys chorai. Dėkodamas visiems ir ypač choristams prisiminė neseniai aplankiusio Lietuvą Popiežiaus Pranciškaus pasakytus žodžius, kad „svarbiausi – tai mažiausi, konkretūs, realūs žmonės ir Dievo artumas jiems per mus“. Visiems choristams padovanojo 2019 metų kalendorių apie Popiežiaus Pranciškaus vizitą Lietuvoje.

     Šventinis minėjimas ir koncertas prasidėjo „Tautiška giesme“, tylos minute pagerbiami išėję į amžinybę. Visos dainos ir giesmės skirtos Sibiro tremtiniams ir politiniams kaliniams, gyviesiems ir mirusiesiems.

     Dėkojame visiems, ypač Gargždų kultūros centrui, už nuostabią ir taip reikalingą šventę, šiltą priėmimą ir paprastumą.

Juozapas KUKŠTAS

Choro dalyvis

Nuotrauka iš choro archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode