Parama dėkojame




Sprogimas

Nusiskundė veterinarijos gydytojo elgesiu

 

Birutė ŠNEIDERAITIENĖ

Į redakciją kreipėsi Sedos seniūnijos Pabradumės k. gyventoja (pavardė redakcijai žinoma). Moteris tvirtino, kad veterinarijos gydytojas prieš jos valią suskiepijęs šunis ir už paslaugą paėmęs po 5 eurus, už kraujo paėmimą iš karvės tekę sumokėti 12 eurų, kai, jos žiniomis, ši paslauga kainuoja 4 eurus, o svarbiausia – neišdavęs jokių pinigų paėmimo kvitų.

Ūkininkė piktinasi ir minėto gydytojo, jos teigimu, nekultūringu ir net šiurkščiu, neetišku ir netaktišku elgesiu.

Gali netekti statuso

Kreipusis paaiškinimo į Mažeikių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovą bei į patį veterinarijos gydytoją, vadovui laikinai nedirbant, atsakė vyriausiasis veterinarijos gydytojas-inspektorius Virginijus Grigaliūnas. Pasak jo, pagal Mažeikių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos epizootologo veterinarinės informacijos valdymo sistemoje (VIVS) suformuotą užduotį, privatus gydytojas V. Mačiulis 2018 m. lapkričio 22 d. atvyko atlikti galvijo kraujo ėmimą bruceliozės (BRC) atžvilgiu: „Su minėta piliete yra sudaryta neterminuota veterinarinių paslaugų teikimo sutartis Nr. 95, ji yra parašiusi prašymą dėl dalyvavimo gyvulių laikymo vietų priežiūros sistemoje. Tyrimai yra atliekami vadovaujantis Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2004 m. balandžio 20 d. įsakymu Nr. B1-349 „Dėl prekybos galvijais ir kiaulėmis veterinarijos reikalavimų patvirtinimo“, pagal kurį prekyba galvijais galima tik iš sveikos bandos statusą turinčių bandų. Privataus veterinarijos gydytojo V. Mačiulio teigimu, kraujas galvijui nebuvo paimtas, nes laikytoja atsisakė ir už kraujo paėmimą pinigai nebuvo paimti. Gyvulio laikytoja gali netekti sveikos bandos statuso, jei nebus atlikti visi sistemoje suformuoti tyrimai.“

Kvitas neišrašytas dėl skolos?

Pasak V. Grigaliūno, šunų vakcinacija vieną kartą per metus (arba pagal vakcinos gamintojo pateiktą instrukciją gali būti ir rečiau, priklauso nuo to, kokia vakcina naudojama) yra privaloma. Du šunis, pagal gydytojo paaiškinimą, palaikė pati savininkė, tačiau atsiskaitė tik už vieną šunį, todėl pinigų paėmimo kvitas išrašytas, bet nebuvo atiduotas, nes sumokėta ne visa suma. Privatus veterinarijos gydytojas V. Mačiulis nepasižymi ūmiu būdu, bendraujant visada mandagus ir kultūringas. Nusiskundimų dėl jo elgesio nebuvo gauta.

V. Grigaliūnas redakcijai atsiuntė ir paties V. Mačiulio paaiškinimą, kurio tekstas analogiškas V. Grigaliūno teiginiams.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode