Sprogimas

Garbingas apdovanojimas – Mažeikių gydymo įstaigai

Užvakar VšĮ Mažeikių senamiesčio pirminės sveikatos priežiūros centrui įteiktas sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos pasirašytas padėkos raštas ir prizas už aktyvumą sprendžiant antimikrobinio atsparumo problemą ir geriausius pasiekimus tarp Telšių apskrities pirmines ambulatorines asmens sveikatos paslaugas teikiančių įstaigų. Tai pirmas toks apdovanojimas, atitekęs Telšių apskričiai, ir jis atkeliavo į Mažeikius. 

VšĮ Mažeikių senamiesčio pirminės sveikatos priežiūros centro direktorei Gražinai Kurienei ir kolektyvui padėką bei prizą perdavė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Telšių departamento l. e. p. direktorė Giedrė Ligeikienė ir vyriausiasis specialistas Dalius Abromavičius.

Antimikrobinis atsparumas – problema, su kuria susiduria ne tik Lietuva, bet ir visos Europos Sąjungos valstybės. Didelis antibiotikų pasirinkimas, jų prieinamumas ir augantis vartojimas skatina ne tik atsparių mikroorganizmų atsiradimą, bet ir naujų atsparumo antimikrobiniams vaistiniams preparatams mechanizmų atsiradimą. Bakterijų atsparumas antibiotikams išsivysto tuomet, kai konkretūs antibiotikai nebeatlieka savo funkcijos – nenaikina bakterijų ir nebestabdo jų augimo. Būtina diegti atsparumo antibiotikams plitimo mažinimo technologijas ir skatinti racionalų antibiotikų vartojimą.

Parengta pagal Savivaldybės informaciją

www.mazeikiai.lt nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode