Sprogimas

Išrinkti kandidatai apdovanojimams

 

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Trečiadienį Sveikatos priežiūros ir socialinių reikalų, o vėliau ir kitų komitetų posėdžiuose svarstytos kandidatūros Garbės piliečio vardo bei Garbės ženklo „Už nuopelnus Mažeikių kraštui“ suteikimui. Šiais metais garbės piliečio vardas suteikiamas Choreografijos mokyklos direktorei, liaudiškų šokių studijos „Kauškutis“ vadovei Jolantai Tendienei. Nusipelniusiais Mažeikių kraštui pripažinti kalvis Česlovas Pečetauskas bei Pavasario pagrindinės mokyklos direktorius Stanislovas Jakučinskas. Kandidatūroms penktadienį dar turės pritarti Savivaldybės taryba.

Pasiūlyti du kandidatai

„Apdovanojimų komisijai pasiūlyti du pretendentai – Romualdas Danielius ir Jolanta Tendienė. Kadangi prie R. Danieliaus kandidatūros prašymo nebuvo pateikta daugiau rekomendacijų, tuo labiau, kad šis žmogus nelabai žinomas, komisija nutarė šio kandidato toliau nesvarstyti. Buvo svarstoma tik J. Tendienės kandidatūra“, – teigė Apdovanojimų komisijos pirmininkė, Savivaldybės vicemerė Irena Macijauskienė.

Pagal Apdovanojimų komisijos aprašo nuostatus, J. Tendienės kandidatūra buvo pateikta visuomenės svarstymui ir pritarimui arba nepritarimui nuo lapkričio 15 d. iki gruodžio 15 d. Pasak komisijos pirmininkės, gauta daugiau kaip 400 teigiamų atsiliepimų, o apie 30 žmonių nepritarė: „Apdovanojimų komisija, apsvarsčiusi šią situaciją, nusprendė teikti tarybai projektą, kad Mažeikių garbės piliečio vardas būtų suteiktas J. Tendienei. Taip pat komisija siūlo skirti apdovanojimą ir išmokėti piniginę premiją.“ Kitų komisijos narių nuomone, jau seniai reikėjo apdovanoti J. Tendienę.

Dviem asmenims

Per paskelbtą laikotarpį teikti paraiškoms dėl Garbės ženklo suteikimo pateiktos dviejų žmonių kandidatūros – Česlovo Pečetausko ir Stanislovo Jakučinsko. Kadangi Apdovanojimų komisijos nuostatuose nėra nurodyta, keliems žmonėms galima skirti premijas, komisija nutarė apdovanoti abu.

„Č. Pečetauskas šiuo metu daug dirba Viekšnių bendruomenėje, kurdamas ir puoselėdamas aplinką, taip pat ir miestui jis yra daug nusipelnęs žmogus. Pavasario pagrindinės mokyklos direktorius S. Jakučinskas – už mokyklos ir miesto garsinimą Lietuvoje, nes, kaip žinome, ši mokykla turi kone daugiausiai sporto apdovanojimų visoje Lietuvoje“, – sakė I. Macijauskienė.

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode