Parama dėkojame




Sprogimas

Edukacinė popietė

Pasitinkant Kovo 11-ąją Mažeikių lopšelio-darželio „Eglutė“ etnokultūrinės veiklos darbo grupė sukvietė vaikus į edukacinę popietę „Lietuvių liaudies žaidimai“.

Jau nuo senų laikų mamos vos gimusį kūdikėlį panerdavo į tautosakos pasaulį, nes senoji karta labai gerai žinojo įvairius folkloro kūrinėlius, žaidinimus, žaidimus. Be žaidimų neapsieidavo nė viena šventė: žaisdavo ir maži, ir suaugę. Tai veiksminga auklėjimo priemonė. Tinkamai organizuoti žaidimai padeda išugdyti jaunąją kartą sveiką, stiprią, kupiną gyvenimo džiaugsmo. Žaidžiant vaikai kartu ir ilsisi, ir pramogauja, ir mokosi naujų judesių darnos šokdami, atlikdami įvairias užduotis bei sykiu dainuodami paprastas, bet labai mielas daineles.

Edukacinės popietės metu vaikai prisiminė senovinius lietuvių liaudies žaidimus, pajuokavimus. Dėkojame Mažeikių muziejaus direktoriaus pavaduotojai-vyr. fondų saugotojai Raimondai Ramanauskienei už apsilankymą ir įdomią edukaciją. Ugdytiniai ne tik išmoko senovinių žaidimų, bet ir sužinojo, kokią naudą augančiam vaikui duodavo kiekviename žaidime atliekamas tam tikras veiksmas. Tikimės, kad atšilus orams lauke vaikai mielai žais lietuvių liaudies žaidimus. Tai mūsų tautos lobynas, kurį reikia saugoti ir perduoti iš kartos į kartą.

Laima DRUNGILIENĖ

Mokytoja metodininkė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode