Sprogimas

Įteikta rašytojos Marijos Pečkauskaitės-Šatrijos Raganos premija

 

Kovo 7 d., rašytojos Marijos Pečkauskaitės-Šatrijos Raganos gimtadienio išvakarėse, Židikų kultūros centre iškilmingai įteikta rašytojos vardo premija Rūtai Končiutei-Mačiulienei, Savivaldybės administracijos Kultūros ir sporto skyriaus vyriausiajai specialistei, už rašytojos atminimo puoselėjimą, labdaringos, kultūrinės, švietėjiškos veiklos tęsimą. 

Pagerbė atminimą

Šventės pradžioje dalyviai apsilankė Židikų Šv. Onos koplyčioje, kur palaidota rašytoja, padėjo gėlių, uždegė žvakučių, po to apsilankė ir susipažino su ekspozicija M. Pečkauskaitės-Šatrijos Raganos memorialiniame muziejuje.

Sveikino laureatę

Įteikdami premiją R. Končiutei-Mačiulienei, Savivaldybės mero pavaduotoja Sigutė Bernotienė ir administracijos direktoriaus pavaduotojas Saulius Šiurys sakė, jog tai žmogus, vertas apdovanojimo, dėkojo laureatei už nenuilstamą darbą saugant istorinius paminklus ir kultūros paveldą, organizuojant įvairius renginius: mokymus, seminarus, ekskursijas, diskusijas, konkursus ir kt. Pasak Savivaldybės vadovų, jos dėka restauruota, atstatyta ir sutvarkyta nemažai istorinių ir kultūros paveldo objektų, suburta bendruomenė rūpintis svarbiais ne tik Mažeikių kraštui, bet ir visai Lietuvai istorijos ir kultūros paveldo ženklais.

Laureatę taip pat sveikino Seimo nario Valiaus Ąžuolo padėjėja Reda Šiaulienė, visas būrys draugų, kolegų, seniūnijų, kultūros centrų, bibliotekų atstovai ir kiti svečiai. Draugiškai į savo gretas R. Končiutę-Mačiulienę priėmė ankstesnių metų premijos laureatai, išsakę viltį, jog pavyks visus laureatus suburti į vieną būrį.

                     

Ne vienos nuopelnas

     Dėkodama už įteiktą apdovanojimą, R. Končiutė-Mačiulienė sakė, jog tai ne jos vienos nuopelnas, o visų tų, kuriems brangus savas kraštas, jo praeitis ir kultūra. Laureatė prisiminė savo gyvenimo kelius, atvedusius ją į šią dieną, tarė padėkos žodžius savo istorijos mokytojams, įstaigų, kuriose dirbo, vadovams, kolegoms, draugams, palaikiusiems ją ir padedantiems dirbti tuos darbus, už kuriuos ji įvertinta rašytojos vardo premija.  

     Po sveikinimų ir padėkų šventinį koncertą susirinkusiesiems dovanojo dainininkė Vaida Genytė.

Gajutė ABELKIENĖ

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode