Sprogimas

„Karjeros diena“ Sedos bibliotekoje

 

Kovo 21 d. Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos filiale vyko rytmetis „Karjeros diena. Kokia profesija patinka?“ Į biblioteką susirinko Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos penktokai su mokytoja Edita Kleinauskiene ir socialine darbuotoja Jolanta Štombergiene.

Rytmečio pradžioje moksleiviai projektoriaus ekrane stebėjo garsaus muzikanto, dainininko Andriaus Mamontovo pasisakymą apie skaitymą, įdomiausias knygas. Be kokios knygos neįsivaizduojamas gyvenimas, ką rekomenduoja perskaityti šis žymus žmogus – tai M. Bulgakovo „Meistras ir Margarita“ bei D. Selindžerio „Rugiuose prie bedugnės“.

Po to mokytoja Edita suskirstė moksleivius į devynias grupes. Kiekvienos grupės atstovai turėjo pasirinkti patinkamą profesiją, ieškotis informacijos knygose ir internete. Buvo pasirinktos šios profesijos: aktoriai, bibliotekininkai, gaisrininkai, lakūnai, pardavėjai, paramedikai, policininkai, sportininkai ir veterinarai.

Surinktą informaciją apie profesijas moksleiviai atspausdino ir lapus susegė į vieną aplanką. Tokiu būdu penktokai sukūrė profesijų knygą, kurią mokytoja vaikams parodys, kai šie jau bus dvyliktokai.

Loreta MICKIENĖ

Vyresnioji bibliotekininkė

Gvido Mikalausko nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode