Sprogimas

Rajone sklandė poezijos paukštė

 

Gegužės viduryje prasidėjęs tarptautinis poezijos festivalis „Poezijos pavasaris 2019“ gegužės 24-ąją ataidėjo į Mažeikių rajoną. Čia lankėsi poetas, vertėjas, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Vladas Braziūnas, poetas, publicistas Vytautas Kaziela, aktorė Daiva Škelevaitė, fleitininkas Andrius Radziukynas.

Kitą dieną Viekšniuose vyko „Žemaitijos poezijos pavasaris 2019“, kuriame dalyvavo kūrėjai ne tik iš Mažeikių, bet ir iš Žagarės, Joniškio, Telšių ir kitų Žemaitijos vietų.

Skambėjo posmai ir muzika

Tądien „Poezijos pavasario“ dalyviai pabuvojo Viekšniuose, kur profesorių Biržiškų namų kiemelyje jų laukė Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Viekšnių filialo bibliotekininkės ir būrelis poezijos mėgėjų, Laižuvos bei Tirkšlių kultūros centruose.

Vakare svečiai savo ir kitų poetų kūrybą pristatė mažeikiškiams, susirinkusiems į poezijos ir muzikos šventę „Po Žemaitijos dangumi“, kuri vyko Mažeikių viešosios bibliotekos kiemelyje. Renginio vedėja Daiva Gedvilienė kartu su atlikėju Renatu Seleniu dainomis ir žemaičių kalba pasveikino šventės dalyvius ir pakvietė prisistatyti bei pasidalinti poezija ir muzika. Savo kūrybos eiles skaitė poetai V. Braziūnas ir V. Kaziela, Salomėjos Nėries karo metų poeziją priminė D. Škelevaitė. Skambėjo fleitininko A. Radziukyno grojami muzikos kūriniai.

Pristatė naują knygą

Gegužės 25-ąją Viekšnių miesto lauko estradoje vyko Žemaitijos metams skirtas „Žemaitijos poezijos pavasaris 2019“, kurį organizavo Mažeikių krašto literatų ir menų mėgėjų sambūris. Šventėje pristatyta ką tik išleista žemaitiškai parašyta poezijos ir prozos kūrinių knyga „Žemaičiu kraštė augau“. Poezijos posmus skaitė jos sudarytoja ir sambūrio vadovė Janina Butnorienė, Irmantas Ostrauskas, Algimantas Pileckis, Birutė Marčiauskienė, Justina Jonušaitė, Vladas Daukantas, Aurelijus Butnorius, Vytautas Malūkas, Vida Kareva, Alma Krapauskienė ir Regina Niunevienė. Savo kūryba pasidalino Birutė Steponavičienė iš Žagarės, Darius Rekis iš Joniškio ir kiti svečiai.

Skambėjo gitara ir dainos, kurias dovanojo dainų autorius ir atlikėjas iš N. Akmenės Kęstutis Krencius bei dainuojamosios poezijos autorius ir atlikėjas iš Telšių Andrius Jokubauskas. Telšių romansų ansamblis „Romantika“ padainavo keletą romansų, o Mažeikių krašto kapela „Tėviškė“ kvietė visus kartu padainuoti.  
Renginį vainikavo mažeikiškio atlikėjo Romo Dambrausko koncertas.

Gajutė ABELKIENĖ

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode