Parama dėkojame




Sprogimas

Kviečia į šventę

 Birželio 7–8 dienomis Mažeikiuose vyks VI tarptautinė kalvystės meno ir amatų šventė, skirta Žemaitijos metams paminėti. Gegužės 27 d. vykusioje spaudos konferencijoje pristatyta šventės programa, išskirti akcentai, kurių vienas svarbiausių – bus paskelbtas ir apdovanotas Lietuvos kalvių kalvis.

 

Atvyks svečių

 

Šiemet laukiama apie 50 kalvystės ir įvairių amatų meistrų iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Estijos, Suomijos. Atvyksta miestų delegacijos iš Čekijos, Lenkijos, Suomijos, Latvijos, Estijos. Šventė prasidės birželio 7 d., kai atvykę kalviai dalyvaus konferencijoje „Metalo ir ugnies valdovai“, o po to vyks į „Baltų aikštę“, kurioje jau pastatytas jų bendras darbas „Sodas“ ir jam turėtų atsirasti dar vienas bendras darbas – skulptūrinė kompozicija „Paukščių take“.

Dvi dienas

Birželio 7 d. Savivaldybės kultūros centre vyks iškilminga Mažeikių krašto kultūros premijos įteikimo ceremonija. Šiemet šis garbingas apdovanojimas paskirtas Mažeikių choreografijos mokyklos vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių studijos „Kauškutis“ baletmeisterei Ramunei Zelbienei.

Birželio 8 dieną simbolinis šventės atidarymas – žaizdro užkūrimo ceremonija, po kurios kalviai demonstruos savo amatą ir darbuosis miesto labui – kals paukščius skulptūrinei kompozicijai „Paukščių take“. Idėjos, kad Mažeikiuose atsirastų dar viena kalviško darbo skulptūra, autorius ir įgyvendintojas mažeikiškis kalvis Virgilijus Mikuckis, spaudos konferencijoje pristatęs maketą, teigė, kad ji „Baltų aikštę“ turėtų papuošti iki metų pabaigos.

Pasak kalvio Martyno Stankaus, kiekvienas norintis galės išbandyti darbus kalvėje gyvai: sumontuotose atvirose archajiškose kalviškose dirbtuvėse mažeikiškiai ir svečiai bus kviečiami nusikaldinti vinį ar net pasagą.

Kultūrinė programa

Nuobodžiauti neleis ir įvairių kolektyvų pasirodymai – vienas iš jų Juozo Vaičkaus Skrajojamojo teatro reginys „Vaizdeliai iš grytelninkų Tupių gyvenimo“ pagal Žemaitės ir G. Petkevičaitės-Bitės kūrybą. Į jį įsijungs Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centro folkloro ansambliai „Alksna“, „Alksniokā“, tremtinių ir politinių kalinių choro „Atmintis“ dalyviai, Viekšnių kultūros centro modernaus folkloro grupė „Vo tap ta ta“, Choreografijos mokyklos vaikų ir jaunimo tautinių šokių ansamblis „Kauškutis“ ir kvartetas iš Suomijos. Senovės baltų kovų brolija „Vilkatlakai“ demonstruos IV amžiaus kostiumus ir kovas. Sporto klubas „Mažeikių švyturys“ organizuos įvairias jėgos rungtis ir visiems susirinkusiems primins, kad Mažeikių savivalda kitais metais švęs šimtmetį. Koncertuos Loreta Sungailienė ir trombonų kvintetas, grupė „Thundertale“ ir „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“. Vaikai galės pažaisti mediniais žaislais „Vaikų žaidimų sode“.

Šventę vainikuos ugnies ir muzikos žaismas, specialiai šventei komplektuoti fejerverkai.

Parengta pagal Savivaldybės informaciją

Birutės Šneideraitienės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode