Sprogimas

Komiteto posėdis – „Menų stotyje“

 

Gegužės 23 d. Mažeikių rajono savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros ir sporto komiteto nariai posėdžiauti rinkosi neįprastoje, išskirtinėje, vietoje – „Menų stotyje“. Jos atstovai politikams pristatė savo vizijas ir tikslus.

Pristatydami savo veiklą Aistė ir Gintautas Jokubauskai bei Linas Bodendorf kalbėjo, kad VšĮ „Mažeikių geležinkelio stotis“, kitaip vadinama „Menų stotis“, įkurta 2017 m. Nuo to laiko surengta jau daugiau kaip 60 įvairaus žanro renginių, čia lankosi daugybė mažeikiškių ir miesto svečių, filmuojami klipai, vyksta fotosesijos. Jie siekia, kad šis pastatas taptų Mažeikių širdimi, mažaisiais miesto kultūros namais, visad gyvais, inovatyviais, įtraukiančiais ir patraukliais ne tik jaunimui, bet ir vyresniems bei senjorams. O planų šie žmonės turi labai daug. Jie parodė jau kone baigtą įrengti muzikos įrašų studiją, kuri vienintelė tokia vakarų regione. Norėtų čia įkurdinti kavinę, grafinio dizaino, animacijos, architektūros, amatų dirbtuves, įvairias studijas. Mano, kad pastate būtų patogu įrengti ir Verslo ir turizmo informacijos centrą.

Iki šiol čia susirenkantys jauni žmonės viską remontuoja ir daro savo lėšomis. Investavę nemažą pinigų sumą norėtų ir toliau vystyti veiklą bei turėti garantiją, kad jie nebus išvaryti iš šių patalpų, tad kreipėsi į Mažeikių rajono savivaldybę ir komiteto narius prašydami padėti susitarti su AB „Lietuvos geležinkeliai“, kuriai priklauso pastatas, ir jį perimti Mažeikių rajono savivaldybės nuosavybėn.

Pristatymą pagyvino talentinga mažeikiškė atlikėja Augustė. Komiteto nariai dėkojo už suteiktą galimybę posėdžiauti šioje unikalioje erdvėje, kurioje galėjo labiau pajusti čia sklandančią kūrybinę aurą, jaunų žmonių iniciatyvumą ir geranoriškumą.

Savivaldybės informacija

Birutės Šneideraitienės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode