Sprogimas

Rangovams – dar vienas griežtas įspėjimas

Praėjusį antradienį į Mažeikių rajono savivaldybę mero Vidmanto Macevičiaus ir administracijos direktorės Laimos Nagienės iniciatyva pasiaiškinti dėl neveiklumo ir sutartinių įsipareigojimų nevykdymo vėl buvo pakviesti vangiai darbus prie Ventos upės vykdančios UAB „Konsolė“ atstovai ir techninę priežiūrą šiame objekte vykdantis specialistas. Atvykusieji, kaip ir ankstesniame susitikime, apgailestavo dėl stringančių darbų, į daugumą vietos savivaldos vadovų teikiamų klausimų negalėjo atsakyti, tačiau tikino darbus baigsiantys laiku.

Gresia sutarties nutraukimas

Sutartyje numatyti darbai turi būti baigti šių metų liepos 19 d., tačiau dar nepaklotas 1 km pėsčiųjų tako, aplink kurį reikės sutvarkyti ir teritoriją. „Jei iki sutartos datos darbai nebus atlikti, bus sprendžiamas klausimas dėl sutarties nutraukimo“, – pabrėžė Savivaldybės administracijos direktorė Laima Nagienė.

Ne pirmas kartas

Prieš dvi savaites, birželio 27 d., Savivaldybėje vykusio susitikimo metu pėsčiųjų takus prie Ventos rengiančiai įmonei buvo pateikti griežti reikalavimai – liepos 1-ąją pateikti suderintą ir patvirtintą konkrečių darbų atlikimo grafiką, garantuoti, kad visi projekte numatyti darbai bus atlikti kokybiškai ir laiku. UAB „Konsolė“ tokį grafiką pateikė, tačiau jame numatytų visų savaitės darbų neatliko.

Pasirašyta sutartis

Prieš dvejus metus – 2017 m. gegužės 15 d. – Savivaldybės administracija su UAB „Konsolė“ pasirašė projektavimo ir statybos rangos sutartį, kuria bendrovė įsipareigojo per dvejus metus parengti kraštovaizdžio formavimo ir ekologinės būklės gerinimo Mažeikių miesto Ventos upės slėnyje projektą. Numatyta upės pakrantėse nuo Naujakurių gatvės, ties kotedžais, iki Mažeikių miesto ribos, Sodininkų kelio, įrengti grunto ir asfalto dangos pėsčiųjų takus, kurių bendras ilgis – apie 2 km. Taip pat sutvarkyti apie 10 ha teritoriją aplink įrengtus takus.

Parengta pagal Savivaldybės informaciją

Mazeikiai.lt nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode