Sprogimas

Teisininko konsultacija

Sveiki, gavau darbdavio pasiūlymą dėl darbo sutarties nutraukimo abiejų šalių susitarimu. Ar man naudinga su juo sutikti?

Šis pasiūlymas visada yra finansiškai naudingesnis už darbo sutarties nutraukimą darbuotojo iniciatyva be svarbių priežasčių. Abipusio susitarimo atveju be atlyginimo ir kompensacijos už nepanaudotas kasmetines atostogas (ar kitokiu būdu išspręsto atostogų klausimo) Jums taip pat turėtų būti sumokėta ir papildoma kompensacija. Todėl tai visada palankesnis būdas darbuotojo atžvilgiu nutraukti darbo sutartį.

Tačiau tuo atveju, jeigu nesutariate su darbdaviu ir norite kuo greičiau būti atleistas iš darbo, galimas variantas, kad darbo sutartis būtų nutraukta darbdavio valia. Tada Jums bus išmokėtas ne tik atlyginimas ar kasmetinių atostogų kompensacija, bet ir 6 mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio kompensacija. Toks nutraukimo pagrindas dažniausiai būna geriausias finansiškai, o ir darbo sutartis būtų nutraukta per tris dienas. Be abejo, tam reikalinga darbdavio iniciatyva ir valia, todėl toks procesas praktikoje pasitaiko labai retai.

Be to, sprendžiant klausimą dėl paties palankiausio būdo nutraukti darbo sutartį, siūlytina tiksliai apsvarstyti ne tik finansinę naudą, bet ir kitas svarbias aplinkybes, kurios gali turėti įtakos Jūsų ateities darbo santykiams: dalykinę reputaciją, kito darbo paieškos perspektyvas ir kt.

Informuojame, kad atsakymas į pateiktą klausimą yra bendrojo pobūdžio ir negali būti traktuojamas kaip individuali ir visiškai tiksli teisininko konsultacija. Jeigu turite klausimų dėl konkrečios situacijos tikslaus įvertinimo, kviečiame kreiptis į teisinių paslaugų centrą „Teisės profesionalai“ telefonu 8 622 38543 bei el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba adresu Laisvės g. 14, Mažeikiai.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode