Parama dėkojame




Kviečia pamatyti rudens akimirkas

Rugsėjo 11 d. Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos 2 aukšte atidaryta Mažeikių sutrikusios psichikos žmonių globos bendrijos „Gyvenimo spalvos“ narių siuvinėtų darbų paroda „Rudens akimirkos“.

Meno kūriniai

Parodos dalyviai kviečia mažeikiškius pamatyti rudens akimirkas, kryželiu išsiuvinėtomis gėlėmis bei gamtos vaizdais. 17 darbelių, kurie atlikti su didele meile, kantrybe ir kruopštumu, yra nedidelio formato, tačiau jų skleidžiama šiluma bei ramybė sukuria didelio gėrio jausmą.

„Kryželis po kryželio, spalva po spalvos ir baltas mažutis lopinėlis pavirsta meno kūriniu, – pristatydama parodą ir darbų autores, sakė šios bendrijos vadovė Lilė Baltutienė. – Dėkoju visoms moterims, bendrijos narėms, bibliotekos kolektyvui už gražų bendradarbiavimą, parodos svečiams, už parodytą dėmesį bei susidomėjimą“.

Šiltai apie siuvinėtojas kalbėjo ir įvertino jų pastangas siuvinėjimo vadovė Jurgita Vasiliauskienė.

Pačios darbų autorės pasakojo, kad pradžioje jų laukė nežinomybė, trūko pasitikėjimo, buvo baimė ir netgi šokas, o kūrybos proceso metu užvaldė azartas: „Kai būna sunku su savimi ir pradedi siuvinėti, tai tau pasaulis nušvinta visai kitomis spalvomis, tu užsimiršti ir neri į šią paslaptį“.

Linkėjo neapsiriboti

Seimo nario Kęstučio Bartkevičiaus padėjėjas Česlovas Čyžas prisiminė, kad anksčiau mokyklose netgi berniukai buvo mokomi siuvimo. Parodos organizatoriams linkėjo neapsiriboti savu miestu, o pabandyti save parodyti ir kitur Lietuvoje.

Renginio pabaigoje, svečių laukė įdomus pasakojimas apie dar tebevykstančią degtukų dėžučių kolekciją.

Per dieną viešąją biblioteką aplanko iki 100 lankytojų, tad dar daug kas turės progų pamatyti „Rudens akimirkas“.

Algirdas PETRAVIČIUS

Autoriaus nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode