Parama dėkojame




Sprogimas

Taryboje – netrūko diskusijų, klausimų ir prieštaravimų

Šiandien, sausio 30 d., Mažeikių r, savivaldybės tarybos posėdyje svarstyti 47 klausimai. Pradžioje posėdžio dalyvavo 24 iš 27 tarybos nariai, vėliau jų skaičius sumažėjo.

Vienas svarbiausių klausimų – pristatytas 2020 metų rajono biudžeto projektas. Jo apimtys šiemet 2,2 milijonais eurų didesnis nei pernykčio. 

Posėdžio pradžioje pasveikinti sausio mėnesį gimę tarybos nariai: Irena Macijauskienė bei Virginijus Sungaila. Pastarasis, kaip ir visada, buvo aktyvus: kone po kiekvieno pristatyto klausimo nestokojo kandžių klausimų ir replikų.

 

Bus apdovanoti

Taryba pritarė Mažeikių rajono savivaldybės garbės piliečio vardą suteikti Pauliui Mylei, išmokant 2000 eurų piniginę išmoką. Buvo pasiūlytas tik vienas kandidatas. Už jį balsavo 80 proc., dalyvavusių apklausoje. P. Mylė – Savivaldybės kultūros centro Meno padalinio vadovas, vienas pagrindinių rajono teatrinio meno puoselėtojų, Juozo Vaičkaus Skrajojamojo teatro aktorius. V. Sungaila tokiam sprendimui prieštaravo: „Arba neturim, ką pasiūlyti, arba yra susitarimas, kad pastoviai viskas sukasi apie Kultūros centrą“ V. Sungaila retoriškai klausė, kodėl negalima apdovanoti Džeraldo Bidvos arba Saros Poison.

Taryba taip pat nusprendė suteikti Mažeikių rajono savivaldybės garbės ženklą „Už nuopelnus Mažeikių kraštui“ Violenitai Juškevičiūtei, Kristai Kinčienei, Antoninai Zorinai, siriant po 1000 Eur pinigines išmokas iš Savivaldybės biudžeto. Šis įvertinimas, įsteigtas 2018 m., pažymint Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metį, įteikiamas už reikšmingus nuopelnus ir svarų indėlį į Mažeikių rajono kultūrą, švietimą, sportą, mokslą, ekonomiką, socialinę raidą, visuomenės gyvenimą, krašto apsaugą ar kitas sritis. 

Mažeikių rajono klubo „Mano namai“ vadovė K. Kinčienė apdovanojama už nuopelnus garsinant Mažeikių kraštą, aktyvų kūrybinį darbą, idėjas ir iniciatyvas kuriant kultūrinę bei dvasinę aplinką, tradicijų puoselėjimą. Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė V. Juškevičiūtė – už nuopelnus garsinant Mažeikių kraštą, puoselėjant ir tęsiant „gyvąsias“ žemaitiškas tradicijas bei švietėjišką veiklą etninės kultūros srityje. BĮ Mažeikių rajono socialinių paslaugų tarnybos darbuotojai Antoninai Zorinai apdovanojimas skiriamas už nuopelnus garsinant Mažeikių kraštą, nepriekaištingą socialinį darbą, iniciatyvas ir savanorystę, gerinant socialiai pažeidžiamų visuomenės narių kasdienybę

Visi apdovanojimai bus įteikti Vasrio 16-ąją.

Pirks autobusus

Leista Plinkšių globos namams 2020 metais įsigyti ne mažiau kaip 14 vietų mikroautobusą, kurio vertė ne didesnė kaip 45 tūkst. Eur globos namų reikmėms, o biudžetinei įstaigai Mažeikių rajono socialinių paslaugų tarnybai įsigyti ne mažiau kaip 17 vietų mikroautobusą tarnybos reikmėms, kurio vertė ne didesnė kaip 46 tūkst. Eur su pridėtinės vertės mokesčiais.

Pritarta etatų mžinimui kultūros bei švietimo įstaigose.

Mokyklose

Mažeikių „Jievaro“ pagrindinės mokyklos direktorius prašymu nustatytos didesnės mokinių maitinimo normos: nuo 2020 m. vasario 1 d. vienos dienos maitinimo normą vienam Mažeikių „Jievaro“ pagrindinės mokyklos mokiniui: gyvenančiam bendrabutyje – 4,04 Eur; negyvenančiam bendrabutyje – 3,12 Eur.  

 

Taryba bendrojo ugdymo mokykloms priskyrė aptarnavimo teritorijas:

Mokyklos pavadinimas

Mokyklai priskirtos aptarnavimo teritorijos

Gabijos gimnazija

          Į I-II gimnazijos klases – Mažeikių miesto teritorija.       

         Į III-IV gimnazijos klases – teritorijos nenustatyti.

Merkelio Račkausko gimnazija

         Į I-II gimnazijos klases – Mažeikių miesto teritorija.       

         Į III-IV gimnazijos klases – teritorijos nenustatyti.

Viekšnių gimnazija

Į III-IV gimnazijos klases – teritorijos nenustatyti.

Į 1-10 (I-II gimnazijos) klases priimami vaikai iš Viekšnių miesto, Ašvėnų, Čekų, Birbiliškės, Bobulinos, Boguslavo, Daubiškių, Dainorių, Dargužiškių, Dauginėlių, Degimų, Dauginių, Fermos, Gyvolių, Gudų, Krakių, Kegrių, Kapėnų, Marškonės, Maigų, Milių, Meškelių, Meižių, Nabuilių, Paventės, Padvarių, Pakalupio, Pluogų, Pušinavos, Pavirvytės, Palnosų, Ramoniškių, Rekečių, Savarinos, Santeklių, Skleipių, Stočkų, Svirkančių, Tučių I ir II, Žalionės, Žibikų, Uogiškių kaimų.

Sedos Vytauto Mačernio gimnazija

Į III-IV gimnazijos klases – teritorijos nenustatyti.

Į 1-10 (I-II gimnazijos) klases priimami vaikai iš Sedos miesto, Arvydiškės, Butikių, Beržėnų, Dagių, Dingailių, Dacių, Domėnų, Dirgalių, Dūmaičių, Girkalių, Grūstės, Kalnijų, Kalniškių, Kuisių, Ketūnų, Kulšėnų, Nausodės,  Pabradumės, Paežerės, Plinkšlių,  Padvarininkų, Pagardės, Pasruojės, Rimolių, Rubikalių, Rubikų, Renavo, Rupėkių, Uikių, Užežerės, Užpelkių, Užpilių, Skėrių, Skuodiškių, Vadagių, Tvaskučių, Tiškų, Žadeikių kaimų.

Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazija

Į III-IV gimnazijos klases – teritorijos nenustatyti.

Į priešmokyklinio ugdymo grupę, 1-10 (I-II gimnazijos) klases ir priimami vaikai iš Židikų mstl., Asteikių, Bataičių, Bučiškės, Bukančių, Butikių, Dapšių, Dautarų, Giniočių, Griežės, Juodeikėlių, Juodeikių, Kentaučių, Kražiškių, Kukių, Liepkalnės, Liūliškių, Lūšės, Miltenių, Obeliškių, Paviliotės, Petraičių, Padarbių, Pakvisčio, Palūšės, Parakanio, Pikelių mstl., Pocaičių, Račalių, Ritinės, Repšių, Senmiestės, Strygalės, Sugaudžių, Skėrių, Šeirių, Šilių, Tvaskučių, Ukrinų, Viliotės, Vadagių kaimų.

Į priešmokyklinio ugdymo grupę ir 1-10 klases priimami asmenys iš Ruzgų, Bugenių, Bučiškės, Dapšių, Juodeikių, Kugių, Kuodžių, Linksnakių, Naudvario, Pocaičių, Pumpurų, Obeliškių, Sudintų, Repšių, Šeirių, Zastaučių kaimų.

Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazijos Ruzgų pagrindinio ugdymo skyrius

Pavasario pagrindinė mokykla

Į 1-4 klases priimami vaikai iš miesto teritorijos ribojamos gatvėmis (namai esatys mokyklos pusėje): Pavenčių g. iki susikirtimo su Naikių g., Naikių g. iki susikirtimo su Žemaitijos g., Žemaitijos g. iki susikirtimo su Sedos g., Sedos g. iki susikirtimo su Pavenčių g., SB “Rasa“, „Raselė“, „Poilsis“, „Šaltinėlis“, Krakių, Naikių kaimai.

Į 5-10 klases priimami vaikai iš miesto teritorijos ribojamos gatvėmis (namai esantys mokyklos pusėje):  Sedos g. ir Geležinkelio linija, Viekšnių g. iki susikirtimo su Žemaitijos g., Naikių g. iki susikirtimo su Pavenčių g., Pavenčių g. iki susikirtimo su Sedos g., Naikių ir Krakių k., SB „Rasa“, „Raselė“, „Poilsis“, „Šaltinėlis“.

Sodų pagrindinė mokykla

Į 5-8 klases priimami vaikai iš miesto teritorijos ribojamos gatvėmis (namai esantys mokyklos pusėje): Geležinkelio linija iki susikirtimo su Algirdo g., Algirdo g. iki susikirtimo su Skuodo g., Skuodo g., Žemaitijos g. susikirtimo su Sedos g., Sedos g. iki susikirtimo su Geležinkelio linija.

Į 9-10 klases priimami mokiniai iš miesto teritorijos ribojamos gatvėmis (namai esantys mokyklos pusėje): Geležinkelio linija iki susikirtimo su Sedos g., Sedos g. iki susikirtimo su Pavenčių g., Pavenčių g., Sodų kelias, Kalnėnų kvartalas, Skuodo g. iki susikirtimo su Mažeikių aplinkkeliu.

„Jievaro“ pagrindinė mokykla

Teritorijos nenustatyti, asmenys priimami iš Mažeikių rajono ir kitų rajonų savivaldybių.

Kalnėnų progimnazija

Į priešmokyklinio ugdymo grupę ir 1-8 klases priimami vaikai iš miesto teritorijos ribojamos gatvėmis (namai mokyklos pusėje): Taikos g. iki susikirtimo su Draugystės ir Žemaitijos g., Žemaitijos g., Skuodo g., Kalnėnai, SB „Šaltinėlis, „Jazminas“, „Kurmaičiai“, Bugenių, Jautakių Kurmaičių, Troškučių kaimai.

„Ventos“ progimnazija

Į 1-8 klases priimami vaikai iš miesto teritorijos ribojamos gatvėmis (namai mokyklos pusėje): Taikos g. iki susikirtimo su Draugystės g., Žemaitijos g. namai nuo Nr. 22 iki susikirtimo su Sedos g., Sedos g. iki susikirtimo su Pavenčių g.

Senamiesčio pagrindinė mokykla

Į 1-4 klases priimami vaikai iš miesto teritorijos ribojamos gatvėmis: Geležinkelio linija, Pumpurų g., Laisvės g., Sodžiaus g., Birutės g., Kudirkos g., Urvikių g., Aušros g., Valstiečių g., Aušros kel., Laižuvos g., Pramonės gatvių rajonai, Leckavos mst., Laižuvos mst., Gargždų, Dargių, Duobgirio, Mantvydų, Miškėnų, Sovaičių, Stumbrų, Purplių, Purvėnų, Padubgirio, Žiogaičių, Urvikių kaimai ir SB „Papartis“, „Šilas“, „Pušynas“.

         Į 5-10 klases priimami vaikai iš miesto teritorijos ribojamos gatvėmis: Geležinkelio linija, Pumpurų g., Laisvės g., Dargio g., Sodžiaus g., Birutės g., Kudirkos g., Urvikių g., Aušros g., Valstiečių g., Aušros kel.,   Laižuvos g, Pramonės g. rajonai, Laižuvos mst., Leckavos mstl., Antanavos, Auksūdžio, Barystės, Buknaičių, Duobgirių, Dargių, Gargždų, Kalniškių, Knabikų, Kušlėnų, Kirkų, Kabaldikų, Fermos, Lendriškių, Mantvydų, Miškėnų, Reivyčių, Sovaičių, Stumbrų, Pakliaupio, Padubgirio, Palaižupės, Purvėnų, Purplių, Stumbrų, Tulnikių, Urvikių, Žiogaičių, Varninės kaimų, SB „Ašva“, Papartis“, „Šilas“, „Pušynas“.

Kazimiero Jagmino pradinė mokykla

Į priešmokyklinio ugdymo grupę ir 1-4 klases priimami vaikai iš miesto teritorijos ribojamos gatvėmis (namai esantys mokyklos pusėje): Geležinkelio linija, Bažnyčios g., Naftininkų g., Žemaitijos g., Viekšnių g., Vytauto g. rajonas.

„Vyturio“ pradinė mokykla

Į 1-4 klases priimami vaikai iš miesto teritorijos ribojamos gatvėmis (namai esantys mokyklos pusėje): Naftininkų g. namai nuo Nr. 34 iki susikirtimo su Sodų g., Sodų g. iki Gabijos tak., Gabijos takas iki susikirtimo su Ventos g., Ventos g. iki susikirtimo su Žemaitijos g., Žemaitijos g. iki susikirtimo su Naftininkų g.

„Žiburėlio“ pradinė mokykla

Į priešmokyklinio ugdymo grupę ir 1-4 klases priimami vaikai iš miesto teritorijos ribojamos gatvėmis (namai esantys mokyklos pusėje): Ventos g. nuo 19 namo iki Gamyklos g, Gamyklos g. iki Montuotojų g., Montuotojų g. iki susikirtimo su Geležinkelio linija, Geležinkelio linija iki Bažnyčios g., Bažnyčios g. iki Sodų g., Sodų g. iki Gabijos tako, Gabijos takas iki Ventos g., Troškučių g. rajonas iki susikirtimo su Geležinkelio linija.

Darželis-mokykla „Kregždutė“

Į priešmokyklinio ugdymo grupę ir 1-4 klases priimami vaikai iš miesto teritorijos ribojamos gatvėmis: Laisvės g. rajonas nuo Sodžiaus g. iki Dargio g., Leckavos mstl., Buknaičių , Fermos, Kušlėnų, Kirkų, Kabaldikų, Knabikų, Mantvydų, Reivyčių, Tulnikių kaimų, SB ,,Ašva“, ,,Obuoliukas“.

Tirkšlių Juozo Vitkaus – Kazimieraičio pagrindinė mokykla

Į 1-4 klases priimami asmenys iš Tirkšlių mstl., Balėnos, Balėnėlių, Bružų, Daubarių, Gaurylių, Geidžių, Griežės, Kirklių, Jonaičių,Jautakių, Krucių, Lėtenių, Liūdėnų, Rubikių, Pievėnų, Plėnakių, Skuodiškių,  Spurganų, Voverių kaimų.

Į 5-10 klases priimami mokiniai iš Tirkšlių mstl., Bružų, Daubarių, Gaurylių, Geidžių, Gudiškės, Jonaičių, Jautakių, Krucių, Lėlaičių, Lėtenių, Liūdėnų, Mantvydžių, Mažaičių, Račių, Pašerkšnės, Pievėnų, Plėnakių, Skuodiškių, Spurganų, Šerkšnėnų, Voverių, Žemalės kaimų.

Užlieknės pagrindinė mokykla

Į priešmokyklinio ugdymo grupę ir 1-10 klases priimami asmenys iš Užlieknės, Gaurylių, Lėlaičių, Meškelių, Medžialenkės kaimų.

Žemalės pradinė mokykla

Į priešmokyklinio ugdymo grupę ir 1-4 klases priimami asmenys iš Gudiškės, Liūdėnų, Lėlaičių, Mantvydžių, Mažaičių, Račių, Žemalės kaimų.

Auksūdžio mokykla – daugiafunkcinis centras

Į priešmokyklinio ugdymo grupę ir 1-4 klases priimami asmenys iš Auksūdžio, Antanavos, Barystės, Duobgirių, Kalniškių, Lendriškių, Pakliaupio, Palaižupės, Purplių, Stumbrų, Varninės kaimų ir Laižuvos mstl.

Šerkšnėnų mokykla – daugiafunkcinis centras

Į 1-4 klases priimami asmenys iš Šerkšnėnų, Pašerkšnės, Račių ir Skuodiškių kaimų.

Birutė ŠNEIDERAITIENĖ

Autorės nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode