Sprogimas

Taryboje – naujas narys ir priimtas biudžetas

Šiandien, vasario 28 d., prie Mažeikių rajono savivaldybės tarybos prisijungė Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos narė Genoveita Gricienė. Vyriausiosios rinkimų komisijos atstovė priėmė jos priesaiką ir įteikė tarybos nario mandatą.

 

G. Gricienė į tarybą atėjo vietoj iš jos vasario 3 d. pasitraukusio Dariaus Eremino, kuris sausio 31-ąją – nutraukė narystę ir TS-LKD partijoje. Mažeikių rajono savivaldybės taryboje D. Ereminą pagal sąrašą turėjęs pakeisti Rolandas Volkovas pasirinko ir toliau vadovauti mokyklai (Sodų pagrindinės mokyklos direktorius). Sekanti rinkiminiame TS- LKD sąraše – praeitoje kadencijoje buvusi tarybos narė G. Gricienė.

Pritarė biudžetui

Po ilgesnių diskusijų ir opozicijos pateiktų klausimų pritarta 2020 metų Mažeikių rajono savivaldybės biudžetui: 64,377,2 tūkst. Eur pajamų, iš jų 1.704,2 tūkst. Eur metų pradžios lėšų likutis, ir 65,093,6 tūkst. Eur asignavimų išlaidoms ir turtui įsigyti.

Iš 24 posėdyje dalyvavusių tarybos narių pateiktam biužeto projektui pritarė 16, vienas balsavo „prieš“, 7 susilaikė.

Tarybos narys Virginijus Sungaila sakė nepritaręs biudžetui dėl tarybos narių išmokų panaudojimo: „Stengsiuosi, kad jos būtų pateisintos arba sugrąžintos į biudžetą“. Vicemerė Lina Rimkienė pastebėjo, kad opozicija nori pasirodyti, rengiantis Seimo rinkimams. Socialdemokratas Jonas Jurkus prašė neįžeidinėti, nes opozicija, pasak jo, išsako savo nuomonę, o L. Rimkienės nuomonės esą teismai nespėjantys spręsti. V. Sungailai, laikantis tarybos reglamento, nebuvo leista atsakyti dėl rinkimų.

Birutė ŠNEIDERAITIENĖ

Autorės nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode