Sprogimas

Laižuvoje – pagalba priklausomybių turintiems vaikams ir jaunuoliams, naujos darbo vietos?

Kovo 10 d., antradienį, Laižuvos bendruomenė rinkosi į kultūros namus. Pristatyta idėja uždarytame buvusios pagrindinės mokyklos pastate įkurdinti regioninį Vaikų ir jaunimo reabilitacijos centrą. Be didesnių diskusijų ir prieštaravimų jai laižuviškiai vienbalsiai pritarė.

Laižuvoje lankėsi Mažeikių rajono savivaldybės administracijos direktorė Laima Nagienė, direktoriaus pavaduotojas Eimantas Salatka, Bendruomeninio pagalbos vaikams centro direktorė Daiva Meškienė, direktoriaus pavaduotoja Rima Mažutienė, Seimo nario patarėjai Česlovas Čyžas, Aurelijus Butnorius.

Bendruomeninio pagalbos vaikams centro vadovė ne vienus metus kalbėjo apie tokią idėją, galimybę padėti jauniems žmonėms. Jos teigimu priklausomybių turintiems vaikams ir jaunimui skirtų reabilitacijos centrų Lietuvoje trūksta, o mūsų regione nėra. Idėją palaiko Savivaldybės administracijos vadovai – svarsto galimybes, ieško sprendimų.

Reabilitacijos centre galėtų gyventi vaikai ir jaunuoliai iki 18 metų – norintieji sugrįžti į visavertį gyvenimą, turėję priklausomybių nuo narkotinių ir psichotropinių medžiagų, alkoholio vartojimo, rūkymo, lošimo, kompiuterinių žaidimų ir kt.

Vaikų ir jaunimo reabilitacija (po gydymo) truktų ne vieną mėnesį. Uždaroje aplinkoje jaunuoliams būtų padedama keisti priklausomo asmens įpročius ir formuoti sveiko bei blaivaus gyvenimo, savidrausmės įgūdžius.

Pirmas žingsnis žengtas – pristatyta idėja, kitas – investicinio projekto rengimas, kurio imtųsi Savivaldybė.

MS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode